Två raka segrar – har toppchans på DD

Expertens DD-tips – söndagen den 7 april från Romme

avMichael Carlsson

Foto: TR BILD
Sportbladets Michael Carlsson tippar Dagens Dubbel från Romme.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till dagens lopp på Romme, söndagen den 7 april.

Spelstopp DD 16.48

TV12 15.00

ATG Live 14.30

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 1–4–8–2–5–3–9–6–10–7–11.

Kommentar: Västerbo Jolene har varit jättefin i två raka segrar och övertygat. Formen är på topp och löser det sig bara från innerspåret har hon toppchans att vinna även här. Det är dock lite svårbedömt om hon kan hålla ledningen då hon bara har startat en gång bakom bil och hade då spår åtta.

Queen Adele har fått tuffa lopp utvändigt om ledaren i de två senaste starterna men fullföljt bra och visat fin form. Kan slå till nu om hon får en bättre resa och intressant att hon ska tävla barfota runt om för första gången.

Ailiphilia vann på Solvalla senast efter att ha övertagit ledningen efter femhundra meter. Nu är läget klart sämre med spår åtta bakom bilen men stoet kan inte räknas bort.

DD-2

Rankning: 9–2–6–12–7–3–4–8–10–5–1–11.

Kommentar: Bizzi Blizz har vunnit båda gångerna hon har startat över kort distans. Efter tre raka segrar blev hon senast tvåa efter en stark avslutning. Formen är på topp och hon har rygg på startsnabb häst och torde hamna bra till. Kan spurta ner alla.

Qiao Q.L. galopperade i V75 senast men var duktig i två raka segrar innan dess. Är snabb ut bakom bilen och kommer hon till ledningen är det hästen att slå.

Fast Moving Cash har gjort det bra i nästan varje start och vann över kort distans näst senast innan hon senast blev trea från tillägg. Har fått en träningsperiod efter det och Daniel Redén är inte känd för att fuska med träningen så lita på att hästen kommer i bra författning direkt.

Global Wild Card härdades mot årgångstoppen i fjol och var duktig som trea på nytt rekord 1.12,9 senast från spår elva över kort distans. Iskallt läge här men inte borta om det blir tempo.

DD-systemet – 3 rader

DD-1: 1 Västerbo Jolene.

DD-2: 9–2–6.

Vem tar spets?

DD-1: Västerbo Jolene försöker hålla ut Queen Adele och Cosy Lazy Louse.

DD-2: Qiao Q.L. och Sister Morphine gör upp.

! Statistikvinnarna

DD-1: Västerbo Jolene.

DD-2: Bizzi Blizz.


ARTIKELN HANDLAR OM