Det finns frågetecken – men vi streckar fyra

Expertens DD-tips – tisdagen den 7 april från Axevalla

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Axevalla, tisdagen den 7 april.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86 och V75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 7–4–1–2–9–8–6–10–3

Kommentar: Det finns frågetecken kring alla de fyra vi streckar, men någon av dom ska väl ändå få till det? När det gäller Mack Dragan kommer han från galopp, såg inte perfekt ut då. Men har kommit tillbaka bra tidigare. När det gäller Hobby de L’Iton och Claude Debussy är det startspåren vi reser frågetecken kring. Beträffande The Real Star är det debut i ny regi efter fyra månaders tävlingspaus.

DD-2

Rankning: 2–9–4–7–3–1–10–8–6–12–11–5

Kommentar: Vi får chansspika Corleone D.K. på V64-spelet. Chansspika för att man spelar ju på ekipaget, och kusken är kanske inte den vi allra helst lägger vår tillit till. Om man har råd streckar man minst fyra till – ytterligare tre?

DD-systemet – 20 rader

DD-1: 7–4–1–2.

DD-2: 2–9–4–7–3.

Vem tar spets?

DD-1: Mycket öppen spetsstrid. Waffle kanske är snabbast men borde vara sugen på en smygresa. The Real Star kliver nog iväg bra men det gör troligen Claude Debussy också om han bara kliver iväg, viss galopprisk för honom? Om Hobby de L’iton klarar sig iväg från sitt snäva spår är nog även han sugen på att köra för spets efter en bit, beroende på vem det är som sitter där

DD-2: Ottens Dibaba håller nog spets om kusken vill. It’s Time är den som kan utmana. Övriga får fråga om det är möjligt att få överta. Hurricane River troligast av dessa?

! Statistikvinnarna

DD-1: Mack Dragan.

DD-2: Corleone D.K.


Publicerad: