Trav

Efter drivningen – kör lopp utan körspö

Banan tycker straffet är för lindrigt – sportchefen: ”Mycket bra förslag”

Av: 

Erik Pettersson

Christian Fiore straffades med böter och avstängning efter hårda drivningen i Tingsryd. Nu kommer han köra lopp utan körspö i tre månader.
Christian Fiore straffades med böter och avstängning efter hårda drivningen i Tingsryd. Nu kommer han köra lopp utan körspö i tre månader.

TRAV

Christian Fiore stängdes av i en månad och fick böta 6 000 kronor efter hårda drivningen bakom hästen Taiga Woodland i söndags.

Fiores hemmabana Halmstad är inte nöjda med straffet – och nu har Christian själv kommit med förslaget att köra utan körspö i tre månader.

”Det tycker vi är ett mycket bra förslag”, skriver Halmstadtravet i ett pressmeddelande.

Det var i söndags som Halmstadlärlingen Christian Fiore, i samband med att han skrällvann GS75-1 på Tingsryd, drev sin häst Taiga Woodland alldeles för hårt.

Domarna dömde honom till en månads avstängning och 6 000 kronor i böter och hela trav-Sverige rasade mot kuskens agerande.

– Vi räknade till 16 slag, det är på tok för mycket, jag vet inte vad som flög i honom, sa måldomaren Håkan Hedenquist till Trav365.

– Jag är ledsen och vill be om ursäkt till alla, sa Christian Fiore.

Hemmabanan agerar

Fiores hemmabana, Halmstadtravet, tycker att straffet är för lindrigt. 

I ett brev signerat av banans vd Dag Ekner, sportchef Jan-Olof Molin och domare Mats Kvint, berättar banan att de tagit kontakt med Christian Fiore och dess arbetsgivare, tränaren Laura Myllymaa,

”Att be om ursäkt hjälper inte. Det har vi sett prov på i andra sammanhang. Deras förslag var att Christan kör utan körspö i totalt 3 månader som en markering på eftertanke. Det tycker vi är ett mycket bra förslag”, står det i pressmeddelandet. 

Publisert:

LÄS VIDARE

”Räknade till 16 slag – är på tok för mycket”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav