Löser det sig är vi absolut med i striden

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Johan Untersteiner ser fram emot att köra Cyber Lane i Sundsvall Open Trot.
Foto: TR Bild
Johan Untersteiner ser fram emot att köra Cyber Lane i Sundsvall Open Trot.

Efter en invändig resa i Hugo Åbergs Memorial satt Johan Untersteiner och Cyber Lane fast med rubbet kvar.

Trots en strålande tid såg det på upploppet ut som om hästen skulle klättra upp i vagnen framför.

Nu på lördag får man en ny chans i miljonloppet ”Sundsvall Open Trot”.

– Hade vi fått lucka senast så hade vi absolut varit med i segerstriden, säger den 35-årige Halmstad-tränaren till Trav365.

Vi inleder med att ta oss tillbaka två dagar till derbyuttagningarna på Jägersro. Johan Untersteiner och Roofie var inte någon som nämndes i förhandssnacket om att kunna ta en av de två efterlängtade finalplatserna.

Men det brydde sig inte hästen om utan kunde vinna komfortabelt efter att det löst sig helt perfekt efter en invändig resa.

– Det är klart att det blev väldigt bra för oss när luckan kom till slut. Ibland får man köra på chans och den här gången hade vi turen på vår sida. Ingen skugga över hästen som gör det fantastiskt bra och vinner enkelt till slut.

”Första söndagen i september”

Derbyfinalerna körs i vanlig ordning den första söndagen i september på Jägersro. De flesta av förhandsfavoriterna infriade förväntningarna men får nu alltså sällskap av Untersteiners jätteskräll.

– Visst är jag otroligt nöjd med hästen för dagen och vi har suttit fast tidigare utan att ha fått chansen. Att nu få möjligheten i en derbyfinal är naturligtvis otroligt kul.

Nästa stora uppgift för kusken blir storloppet ”Sundsvall Open Trot” som avgörs på lördag. Bergsåker står som värd för V75-tävlingarna och återigen har Cyber Lane dragit ett tufft utgångsläge med spår tio bakom bilen.

Loppet avgörs som avslutning på V75-spelet och har en miljon kronor i första pris. Omgången präglas också av en multi-jackpott med 100 miljoner kronor i potten.

– Det ska verkligen bli spännande att se hur han klarar av den här uppgiften. Utgångsläget är inte det bästa men hästen känns riktigt bra för dagen och skulle det lösa sig någorlunda, så kan vi absolut vara med och göra upp om segern.

”Otroligt med krafter kvar”

Cyber Lane var senast ute i Hugo Åbergs Memorial och serverades en invändig resa av sin kusk. Det vi fick se på upploppet var en av de häftigare upplevelser man kan bevittna från en häst som söker lucka. Trots att Cyber Lane gick i mål på 1,09,7 så såg det ut som om både häst och kusk ville klättra över framförvarande ekipage.

– Det var otroligt vad krafter det fanns kvar och hade luckan kommit på upploppet så är jag övertygad om att vi segerstridit. Hästen kändes verkligen fin men man behöver en del tur i dessa storlopp när man har sämre lägen, säger Untersteiner och fortsätter berätta om sin syn på årets upplaga av Sundsvall Open Trot:

– Nu är det ett halvvarv längre och visst behöver det alltid klaffa från bakspåret. Motståndet är riktigt tufft som det ska vara i den här typen av lopp, men jag har en häst i bra författning och känner mig inte slagen på förhand.

”Ny storloppsseger på kontot?”

Cyber Lane har vunnit bland annat Svenskt Travderby, Breeders Crown, Solvalla Grand Prix och Copenhagen Cup. Hästen startade sin karriär med nio raka segrar och Johan berättar om vad ytterligare en storseger skulle betyda.

– Det är ju såna här lopp man verkligen vill vinna. Jag minns när vi var trea med Pastore Bob och det skulle verkligen kännas fint och få vinna Bergsåkers största lopp.

Ändrar du någonting i utrustning/balans?
– Nej, han kommer gå precis som senast på Jägersro.

Publicerad:

LÄS VIDARE