Chocken i kassakön: ’Är det jag som har vunnit?’

Stor hysteri bland stamkunderna på Willys i Åkersberga • Spelade in 3,7 miljoner: ”Helt galet, stod och grät”

Uppdaterad 2022-11-08 | Publicerad 2022-11-07

V75 från Bjerke blev supersvårt och ingen hittade alla rätt.

Trots det fick 27 kunder på Willys i Åkersberga dela på 3,7 miljoner – på fem och sex rätt.

Efteråt var det svårt att ta in för flera av butikens stammisar.

– Det är helt sjukt, säger hjärnan bakom systemet, 20-åriga Jonna Runberg, till Trav365.

– Flera äldre stamkunder stod och grät, säger Linzy Lyfberg, förbutiksansvarig på Willys.

Lördagens V75-spel från Bjerke blev mycket svårt.

Sex av de sju vinnarna var spelade på under tio procent av insatserna och i två avdelningar segrade hästar som knappt var spelade över huvud taget.

V75–2: 7 Trefilov, streckad på två procent, vinnaroddset 24 gånger.

V75–6: 8 Type A., streckad på 0,65 procent, vinnaroddset 46 gånger.

Inför sista avdelningen fanns två levande kuponger men ingen av dem hade streck på skrällvinnaren, 4 Mia Vince med kusken Björn Goop.

Det blev jackpott på sjuorna och 25 miljoner flyttas över till nästa veckas V75-omgång från Eskilstuna.

Vann 3,7 miljoner – trots missen: ”Galet”

Men för kunderna på Willys i Åkersberga, utanför Stockholm, blev det ändå stor succé.

27 kunder, många stammisar, köpte en del i systemet ”Jonnas Gott och Blandat” för 250 kronor.

Trots att de missat chansen att nå full pott redan i den andra avdelningen vann kunderna 137 000 kronor vardera – total vinst 3,7 miljoner.

– Det är helt galet, på sex rätt!! Jag var hemma och var sjuk och såg inte själv direktsändningen, men efter sista loppet skrev flera om jag sett Jonnas andel. Helt otroligt, säger Linzy Lyfberg, förbutiksansvarig på Willys.

”Tårarna bara sprutade”

Linzy Lyfberg, som själv är spelläggare på Willys, berättar vidare om den chock, uppståndelse och lycka V75 blev för flera av butikens stamkunder.

Trots att hon är sjuk är hon mycket involverad i sin kollegas supervinst och berättar om vad hon hört från butiken.

– Jag är fortsatt förkyld men mina kollegor som är på plats har berättat att flera äldre stammisar stod och grät efter att de insett de vunnit så mycket pengar. En kund stod i kassan och visste ingenting när han skulle rätta sitt kvitto, men då vi har skyltat upp butiken med ballonger sa han ”är det den jag var med på, är det jag som vunnit?” Det var det och tårarna bara sprutade på honom, säger Lyfberg.

Hur blev reaktionerna i lördags kväll efter sista loppet?

– Telefonen började ringa och sedan hörde jag bland annat att en stamkund åkt ner till butiken i ilfart på kvällen. Min kollega fick kontrollera hans kupong och han var helt chockad.

Superskrällen 8 Type A. fanns med på det vinnande systemet.

Chocksamtalet: ”Vunnit mycket pengar”

Hjärnan bakom succén är 20-åriga medarbetaren på Willys, Jonna Runberg, som förra veckan drog in över 30 000 kronor på V75, men nu växlade hon upp ytterligare.

Enda spiken på systemet var 8 Imperatur Am (V75–4) som vann med mycket knapp marginal.

Hon har under det senaste året lagt andelsspel för butiken och det var ingen slump att det var just hon som vann stort just den här ”omöjliga” omgången på Bjerke.

– Jag följde inte travet den här lördagen men lägger ner väldigt mycket tid på omgångarna under veckan. När sista avdelningen var körd fick jag ett samtal av en kollega som sa ”du har vunnit rätt mycket pengar”. Jag brukar ta med skrällar och det är så jag spelar, säger Jonna och fortsätter berätta om hur hon fick med superskrällen 8 Type A. i V75–6:

– Det var faktiskt den första häst jag valde ut, den ska jag ha med tänkte jag. En stammis undrade om jag verkligen skulle ha med ”åttan”?. Jag sa att jag kommer inte ta bort den, helt sjukt att den går och vinner sen. I det loppet jag spikade velade jag länge om jag skulle spika ”tian” eller ta både 4,10. Till sist valde jag rätt att inte spika.

Du hade tre hästar i V75–2, hur nära var det att du kunde fått alla rätt och blivit ensam på V75?

– Jag fick ta bort ”sjuan” som vann. Jag hade först med den på systemet och det är klart att det jag grämer mig lite över det och att jag dessutom hade tvåan och trean i mål. Men det blev jättemycket pengar ändå, den största vinsten någonsin för oss här på Willys i Åkersberga.

Vad kände du på lördagskvällen och har några hört av sig?

– Jag har inte jobbat nu på slutet men åkte ändå förbi för att få vara där. Alla var så jävla glada, glada för min skull och för alla de som vann. Jag blev chockad under lördagen och ringde alla jag kunde. Att få så här mycket pengar trots att vi inte ens fick sju rätt, det är helt galet. När jag fick veta började jag gråta, trots att jag inte hade en andel själv. Nu längtar jag efter att få komma tillbaka till jobbet.

Utdelningen på sex rätt blev 319 119 kronor. Det vinnande systemet fick tre sexor och 54 femmor och lämnades in 2,7 gånger. Total vinst: 3 698 808 kronor.

Ingen hittade alla rätt på V75 från Bjerke. Men för teamet på Willys i Åkersberga blev det ändå den bästa dagen.

Följ ämnen i artikeln