Dramatik inför V75 – häst nära gå omkull

Uppdaterad 2019-01-08 | Publicerad 2019-01-05

Let It Happen W.W. gick ner på knä och började blöda från knäet.

Det var dramatiska bilder inför V75-2 när Let It Happen W.W. höll på att gå omkull.

Hästen blev struken från loppet då hon fick skrapsår och blödde från knäet.

– Det ser väldigt dramatiskt ut, sa Jennifer Tillman i TV12.

V75-2 på Bergsåker blev rejält försenat och det var dramatiska scener som utspelade sig redan när hästarna var på väg upp till defilering.

Let It Happen W.W. med Jens Eriksson snubblade till och var nere på knäna.

”Kom lite blod”

Som tur var hästen snabbt uppe på benen igen men då hon blödde från knäet så blev hon struken.

– Veterinären strök hästen. Hon hade ett skrapsår och det kom lite blod, då ska hästen inte starta, berättade Åke S Olsson från stallbacken i TV12.

– Det är inte vanligt men händer titt som tätt. Det var tur att den inte hade någon häst bakom sig. Det ser väldigt dramatiskt ut, men nästa steg är hon uppe och redde ut det själv, sa Jennifer Tillmann.

Tre omstarter

Även Candy Lane blev struken från loppet då man orsakade två omstarter och loppet blev rejält försenat. Dessutom behövde So Nobel Gede byta ett hjul vilket fördröjde starten ytterligare.

När man väl kom iväg så var det Oskar Kylin Blom som tog hem segern och 125 000 kronor med Krister Jakobsson-tränade Isolde.

– Att sätta en V75-seger så här tidigt på året med en lånestyrning är grymt roligt. Hon var egentligen inte startsnabb men det blev en fördel med en till struken på volten så jag fick lite bättre plats, sa Oskar Kylin Blom.

Följ ämnen i artikeln