Trav

Travstjärnan slutar tävla

TRAV

Tävlingskarriären är över för Digger Crown

Travstjärnan Digger Crown slutar att tävla. Nu väntar avel för hingsten som tjänade 18,2 miljoner kronor hos Stig H Johansson.
Travstjärnan Digger Crown slutar att tävla. Nu väntar avel för hingsten som tjänade 18,2 miljoner kronor hos Stig H Johansson.

Travstjärnan Digger Crown slutar att tävla.

Nu väntar avel för hingsten som tjänade 18,2 miljoner kronor hos Stig H Johansson.

I fjol skadade sig Digger Crown i samband med en start i Finland 13 juli. En skada i ett gaffelband som tyvärr visade sig vara svårläkt.

På Stig H Johanssons hemsida släpptes på söndagen nyheten att det inte blir någon comeback för den tolvårige hingsten.

– Tyvärr har det skadade gaffelbandet visat sig mer svårläkt än vi hoppades. Därför bestämde vi, ägarna och jag, i helgen att det får vara sluttävlat. Det här hade ändå blivit hans sista säsong, säger Stig H Johansson.

Tjänade 18,2 miljoner kronor

Digger Crown tävlade framgångsrikt i nio säsonger och vann 59 lopp på 126 starter.

Totalt tjänade han 18 219 750 kronor.

– Jag kan inte tycka att det är ledsamt att Digger Crown får avsluta sin karriär. Han har varit med i så många år och varit till sådan glädje att jag känner enbart tacksamhet, säger Stig H Johansson och fortsätter.

– Det är fantastiskt att han kunde hålla en så hög standard in i det sista. De flesta hästar som tävlat så länge i elitkonkurrens brukar förr eller senare tappa motivationen. Men Digger Crown sprang in över en miljon även 2008, trots att hans tävlingssäsong tog slut redan i juli. Tävlingsinstinkten fanns kvar hela tiden.

Nu väntar avel för Digger Crown.

– Det lutar åt Italien. Digger Crown har gjort många av sina bästa lopp där nere och skaffat sig ett mycket gott namn. Han vann både Natonernas Pris, Lotterian och Cesenas storlopp i Italien, så det torde finnas en efterfrågan på hans avelstjänster där, säger Stig H Johansson.

Lars-Ove Pettersson/KANAL75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!