Trav

Borta i nio månader – gör comeback

Av: 

Minimedia

Anders Granlund

TRAV

City Hall har inte tävlat sedan februari på grund av skada.

Trots det är hästen storfavorit i kväll på Färjestad.

– På sin höga kapacitet ska han ändå räknas, säger Johan Untersteiner i stall Walmann till Atg.se.

City Hall
City Hall

City Hall har varit allvarligt skadad och har inte tävlat sedan i februari. Hästen gjorde ett kvallopp i början av november och i kväll går hästen ut på Färjestads V65.

Och Örjan Kihlströms häst gör det som storfavorit från sitt sjundespår.

– City Hall är riktigt bra men har varit borta länge för en allvarlig skada. Han är dock skapligt förberedd men har inte gått snabbare än i kvalet. Däremot fungerade han bra där och känns dessutom rappare efteråt med den genomköraren i kroppen. Även här är dock läget tråkigt och vi ser helst att han får ett snällt lopp nu i comebacken. På sin höga kapacitet ska han ändå räknas, säger Johan Untersteiner till ATG.se.

Izara, som startar i den andra avdelningen, är omgångens största favorit.

– Izara har vi alltid haft stora förväntningar på och nu börjar hon släppa till och vi har varit helnöjda med henne på sistone. Hon ska räknas tidigt igen då allt verkar bra efteråt och hon är snabb ut, men från det här läget är det klart att det kan strula. Normalt räknas hon tidigt och vi ändrar inget, säger Johan Untersteiner.

Så här kommenterar han Marion Metapoints uppgift:

– Hästen har två lopp i kroppen och blir allt bättre, men det är ingen häst som vinner lopp på beställning och med de här förutsättningarna får vi ligga lite lågt trots allt.  

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!