Efter tredje raka – nu väntar Italien

TRAV

Jan Hellstedts topphäst imponerar

Foto: Derby Clipper.

Derby Clipper slog till med tredje raka då V64 gästade Vaggeryd.

Nu siktar de mot femåringschampionatet i Italien.

– Det här är en väldigt fin häst, han har varit fin hela livet, säger kusken Johnny Takter efter loppet.

Det här var första gången som Johnny Takter satt upp bakom Derby Clipper och det blev seger direkt. Shakira Trot var snabb ut och fick ta hand om ledningen i loppet. Storfavoriten Derby Clipper gick i spåren och fick överta ledningen två varv från mål. Shakira Trot hamnade i rygg, gick ut på upploppet och försökte utmana. Men det blev till slut en enkel seger för Derby Clipper.

– Det här är en väldigt fin häst, han har varit fin hela livet. Men jag blev lite orolig så jag ryckte norsken, det tyckte han inte om, säger Johnny Takter.

Det här var hästens tredje seger och nu laddar tränaren Jan Hellstedt mot femåringschampionatet i Italien i slutet av juli.

– Jag tycker att hästen har bra kapacitet, men det gäller att de får upp jämnheten. Han har gjort några bra lopp nu så det känns som om han blivit stabilare, säger Takter

Även Hellstedt var nöjd. Om allt är bra med hästen bär det iväg till Italien på måndag eller tisdag.

– Det här gjorde han med en klackspark, men han hängde lite på en töm så det bli kanske ett veterinärbesök och kolla upp honom, berättar han.

Johnny Takter hade en bra dag på jobbet och tog tre raka segrar, varav två inom V64. Efter vinsten med Derby Clipper vann han med favoriten Reveur Sand. De gick via tredjespår hamnade utvändigt om ledaren Pica De Vie vid slutrundan. Reveur Sand pressade ledaren och fick grepp vid upploppet.

– Han kändes fin sist, men han har blivit lite rappare. Hästen lever fint på sin styrka och han kändes riktigt taggad när han kom upp utvändigt om ledaren, säger Takter efter segern.

Det var favoriternas kväll på Vaggeryd, för den amatörtränade Giddson blev det femte raka segern och nytt banrekord på den fina tiden 1.11,7.

– Han är fantastiskt bra, säger kusken Stefan Söderkvist.