Kan stoppas av ryggskott

TRAV

Storhelgen i fara för Svanstedt: Har jävligt ont

V75 och Stochampionatet är i fara för Åke Svanstedt.

Han riskerar att få lämna återbud på grund av svåra ryggsmärtor.

– Jag har jävligt ont och kan inte sitta, säger stjärnkusken till Sportbladet.

Axevalla kör sin största helg för året med trav i dagarna tre. Åke Svanstedt har laddat rejält med 35 hästar till start. Han har flera betrodda V75-hästar samt favoriten Mystical Ann i Stochampionatet. Nu riskerar sveriges ledande tränare att missa den stora festen. Svanstedt har fått kraftiga ryggproblem och kan tvingas lämna återbud. Under torsdagen kunde han inte köra på Åbytravet.

– Jag har haft ont i ett par veckor till och från. Efter tävlingarna i Vaggeryd i onsdags tilltog smärtan och i går morse var det ännu värre. Det var helt omöjligt att sitta i sulkyn, säger Åke Svanstedt till Sportbladet.

– Jag var hos en chiropraktor och fick massage och då blev det bättre för stunden. Men sedan kom smärtan tillbaka igen. Under fredagen ska jag till Göteborg och röntga ryggen. Läkaren misstänker att det kan vara en disk som ligger fel.

Vad innebär det här för helgen?

– Just nu ser det inte bra ut men vi får se hur jag känner mig under fredagen. Och så får vi se vad läkaren säger efter röntgen. Vi får ta en dag i taget och jag har inte bestämt något ännu.

”Kör bäst själv”

Om Svanstedt inte själv kan köra sina hästar lär det innebära ett stort inkomstbortfall. Han har på förhand flera bra chanser i de penningstinna loppen. På söndag har Svanstedt chansen att vinna Stochampionatet för första gången. Nu riskerar han att få använda andra kuskar istället.

– Det skulle vara jäkligt tråkigt om jag inte kunde köra. Jag tycker inte att hästarna går lika bra när andra kuskar kör dem, säger Åke Svanstedt.

Michael Carlsson, Minimedia