Tv-profilen: Så tog vi hem hela potten

Reporter: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Spelade in storvinst med vännerna Travtränaren Emma Bjerkås och tv-profilen Tony Ryttar. I helgen fick de uppleva hur det känns att bli ensamma med alla rätt.
Foto: Kanal 75
Spelade in storvinst med vännerna Travtränaren Emma Bjerkås och tv-profilen Tony Ryttar. I helgen fick de uppleva hur det känns att bli ensamma med alla rätt.

Tv-profilen Tony Ryttar och travtränaren Emma Bjerkås ”rånade” Danmark på miljonerna i helgen.

Tillsammans med två vänner blev det ensamma med alla rätt på V65 och spelade in över 1,2 miljoner kronor.

– Jag kan fortfarande inte fatta det, säger Tony Ryttar.

En spelare tog hem hela V65-potten på Charlottenlund i Danmark i lördags och i dansk media skrevs att det var en svensk som lyckats bli ensam med alla rätt.

Nu berättar tv-profilen Tony Ryttar att det var han och hans vän, travtränaren Emma Bjerkås, och två kompisar till som lyckats med det otroliga och spelat in över 1,2 miljoner kronor.

För Trav365 avslöjar Tony hur miljonsystemet blev till.

– Jag och Emma är gamla och goda vänner och äger häst ihop. Jag var nere och hälsade på hos henne under lördagen och hon hade gjort en så god aioli på fredagen och det blev över till lördagen så vi blev tvungna att äta fisksoppa till lunch på lördagen. Det blev så mycket mat så vi bjöd in två kompisar och vi bestämde oss för att spela V75 tillsammans och satsade 125 kronor var.

Satte alla rätt på Solvalla

Det gick riktigt bra och V75:an gick in och gav några tusenlappar i vinst till vännerna.

– Vi skämtade och sa att det var lite, när vi för en gång skull fick sju rätt på V75. När vinsten kom in på kontot såg vi att det var V65 på Charlottenlund samma kväll och då bestämde vi oss för att spela ett system.

”Emma har grym koll”

Men vännerna glömde bort att lämna in och när det bara var några minuter kvar till spelstopp kom de på att det var läge att spela.

– Först tänkte vi att det blev för stressigt, men sedan sa vi att vi bara skulle kika på Melodifestivalen. Så vi lämnade in en liten rad. Jag spelar aldrig annars, men Emma har grym koll på hästarna i Danmark då hennes hästar startar där.

Systemet innehöll två spikar, Queen Koea i första avdelningen och Ray Damgård sista loppet.

– Vi tog det inte på allvar utan satt och pratade och hade kul och så plötsligt vann favoriten första, en jätteskräll som vann andra loppet och så rullade det på. Vi hade en sådan tur, säger han.

”Vi trodde att den galopperade”

Efter fjärde avdelningen anade vännerna att det skulle bli stora pengar, då var värdet över 200 000 kronor.

– Femte loppet gick bra och så inför sista loppet satt vi med spiken, som inte ens var favorit. Men loppet gick i väg och vår häst hamnade i ledningen och såg oslagbar ut i sista sväng. Men in på upploppet snubblade hästen till och vi trodde att den galopperade. Vår ATG Live-bild frös till, vi fick ingen bild och ingen ljud.

”Riktigt roligt”

Efter någon minut kom bilden tillbaka och de såg att deras häst Ray Damgård och kusken Rene Kjær hade vunnit.

Och efter en stund kom även resultatet, att det var en kupong som tagit hela potten, och det var deras system.

– Det är kul att vara ensam, jag kan fortfarande inte fatta det riktigt. Jag känner mig nästan skyldig, Emma gjorde nästan allt tippande och jag fyllde på vin. Det var riktigt roligt, att få vinna tillsammans med några goda vänner, jag är så glad för de andras skull.

Hur reagerade ni?

– Emma ringde till sin mamma som började gråta. Jag ringde till min mamma och hon sa; köp ingen mer häst. Men det blev inget stort firande, Emma somnade och jag och de andra två åkte och köpte champagne

Delar på miljonbelopp

Med V75- och V65-vinsten får vännerna över 300 000 kronor var.

– Emma sa en rolig grej till mig dagen efter när allt sjunkit in; på onsdag ska jag köpa mig en fin flaska vin. Jag ska tända ett ljus och stänga av telefonen och betala varje räkning, och jag ska le varje gång jag klickar på ”godkänn”.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag har ingen aning, jag brukar alltid vilja köpa en häst, men nu blir det nog inte så.

Enligt Tony handlade det verkligen om tillfälligheter som gjorde att de lyckades ta hela V65-potten på Charlottenlund.

– Hade vi inte fått in V75:an så hade vi inte spelat V65. Och hade inte Emma gjort så mycket aioli på fredagen hade vi kanske inte spelat, det var mitt livs bästa aioli, säger han och skrattar.

Publicerad: