Sportchefen uppsagd: ”Ett konstigt beslut...”

avErik Pettersson

TRAV

Efter 15 år som sportchef - nu är Peter Fahlén uppsagd från Umåker.

Det var andra sportchefen på kort tid i trav-Sverige som tvingats gå.

– Ett förvånande och konstigt beslut, säger Fahlén.

För bara en vecka sedan Nya Wermlands-Tidningen att Färjestadtravets sportchef Johan Amsköld tvingas lämna banan på grund av ekonomiska skäl.

Peter Fahlén, sportchef på Umåkers travbana i Umeå, är näste man att tvingas gå, det meddelade banan via ett pressmeddelande.

– Förklaringen jag fick var att det bara fanns en 65-procentig tjänst kvar på Umåker. Personligen känner jag att det är betydligt mer än så. Jag tackade nej till den tjänsten, jag måste ha en heltid, jag måste ju leva också, och då blir man ju uppsagd, det är bara att acceptera. Jag tycker det var ett förvånande och konstigt beslut, men det är inga hard feelings mellan mig och Umåker.

”Många banor lever tufft”

Men efter 15 års tjänst på banan är det naturligtvis vemodigt för Peter att lämna.

– Det är inte kul naturligtvis. Travsporten har varit mitt liv hela tiden i princip. Det känns konstigt.

Hur ser du på trenden att två sportchefer på ganska stora banor fått gå på kort tid?

– Jag vet inte. På Färjestad var det ekonomin, kanske även lite. på Umåker, det är tufft för banorna och har så varit under många år. Det handlar inte om sportchefer, det är för lite folk på banorna. Medel har gått till prispengar när det blivit över under många år. Många banor lever tufft. 

Tror du fler kommer att få gå?

– Det är svårt att sia om. Travet står inför en strukturförvandling, ny spelmarknad, travet äger ATG som kan bli ganska starka i den nya marknadsvärlden, jag ser positivt på travets framtid. Men att sia på sikt, om mindre banor lever farligt, det är svårt att säga.

”Kommer att sakna...”

Vad händer för dig nu?

– Det här är så nytt för mig, så jag vet inte, Det har kommit några erbjudanden redan, men jag har inte satt mig ner och tittat på det riktigt än. Jag tror det löser sig i alla fall, det brukar göra det. Det kan bli något bra av det också.

Peter Fahlén jobbar kvar som sportchef på Umåker till och med sista januari 2019.

– Det har varit jättekul! Jag kommer att sakna kontakten med de aktiva.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav