Helgalna veckan för Mario Lipovac

SM-guld, alla rätt på V86, och två V75:or – på fyra dagar

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån
Mario Lipovac

SM-guld med IFK Kristianstad, alla rätt på V86, och alla rätt på V75 både i lördags och i söndags.

Snacka om en galen vecka för handbollsstjärnan och Sportbladets travbloggare Mario Lipovac.

– En av de bästa veckorna jag haft någonsin, säger han.

Handbollsstjärnan Mario Lipovac har upplevt en riktig supervecka.

I onsdags satte han alla rätt på V86.

I torsdags tog han SM-guld med IFK Kristianstad i förlängning mot HK Malmö i Skandinavium efter jättedramatik.

I lördags satte han alla rätt på V75.

I söndags satte han alla rätt på V75.

Förutom sitt andra raka SM-guld så spelade Mario Lipovac totalt in 334 613 kronor på V86 och de dubbla V75:orna förra veckan via ATG Tillsammans.

V75-vinsten i lördags var den sjätte högsta i landet, och V75-vinsten i söndags var den näst högsta i hela landet för handbollsstjärnan och Sportbladets travbloggare.

”Både en lättnad och glädje”

Mario Lipovac berättar om den galna veckan.

– Det började med V86 i onsdags, vi hade tränat i Skandinavium innan och sedan när jag kom tillbaka till hotellet så satte jag mig med V86, travet är ju min avkoppling i handbollen, det är det bästa som finns, säger Mario Lipovac och fortsätter:

– Jag tog in sista infon inför V86 och lämnade sedan in mitt system och sedan kollade jag V86 hela kvällen. Utdelningen blev ju inte så jättehög, men alla rätt är ändå alltid alla rätt.

I torsdags var det sedan dags för SM-final för IFK Kristianstad mot HK Malmö i Skandinavium i Göteborg.

– Vi var tunga favoriter, men HK Malmö gjorde en jättebra match och det gick till förlängning, där vi till slut vann med en boll. Det var både en lättnad och glädje, berättar Mario.

SM-finalen blev Lipovacs sista match för IFK Kristandstad då han nästa säsong kommer att spela för Ystads IF.

– Lite vemodigt så klart, men jag har ju varit inställd på Ystads IF sedan det kom ut vid nyår. Fantastiskt att få avsluta i klubben på det här sättet med SM-guld, jag har ju varit där i två år nu och tagit två SM-guld.

”Ändrade mig i sista stund”

Efter guldfirande i fredags så väntade dubbla V75:or under lördag och söndag, något som den travskadade handbollsstjärnan givetvis inte ville missa.

– Man var lite trött i huvudet i lördags, ska erkännas, men det var en väldigt fin tävlingsdag på Åby med hög klass rent sportsligt.

Mario Lipovac satte alla rätt på V75 och spelade totalt in 166 809 kronor till många glada andelsköpare, där varje andel blev värd drygt 1 700 kronor.

– Jag brukar spela med två spikar, men den här lördagen spikade jag bara en häst och det var Dibaba. Lösningen var att jag gick kort i V75-2 där jag bara tog två hästar, och där tog nog de flesta ett gäng hästar, säger Mario.

Av bara farten så satte Mario även V75 under söndagen, då spelade han totalt in 159 606 kronor till andelsköparna, där varje andel blev värd drygt 1 400 kronor.

– Där ändrade jag mig faktiskt i sista stund, jag hade till en början spik på Balfour, men valde att dubbla systemet med Slide So Easy som skulle tävla barfota runt om och jag spikade istället Cyber Lane, och det blev ju helt rätt.

”Det händer inte så ofta”

SM-guld, alla rätt på V86, och alla rätt på V75 två dagar i rad. Vad säger du om din vecka?

– Det är en av de bästa veckorna jag haft någonsin, även om det inte blev någon jätteutdelning på travet så är det ändå svårt att få alla rätt på V86 och V75 under lördag och söndag, samma vecka. SM-guld och alla rätt gånger tre, det händer inte så ofta, skrattar Mario och läger till:

– Riktigt roligt faktiskt, en supervecka.

Flera hundra andelsägare fick under föregående vecka vara med och dela på vinsterna, och kommentarerna har strömmat in till Mario Lipovac.

– Det är alltid kul att vinna tillsammans med andra, och se folk bli så glada, det är fantastiskt roligt faktiskt, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V86

Ystads IF

HK Malmö