Listan avslöjar: Så bra blir V75-festen

Foto: UPPLAGT FÖR SUCCÉ Lannem Silje, B.B.S.Sugarlight och 50 miljoner kronor i potten på V75 i helgen.
TRAV

50 miljoner kronor i sjurättspotten.

Topphästar som B.B.S.Sugarlight och Lannem Silje.

Här listar Trav365 höjdpunkterna i lördagens V75-omgång på Momarken i Norge.

Det blev en enkel omgång för V75-spelarna i lördags, när tävlingarna avgjordes på Sundbyholmstravet i Eskilstuna.

Sju rätt betalade blygsamma 986 kronor, vilket gör att det är jackpott nu på lördag med 50 miljoner kronor att spela om.

Omgången kommer att köras tillsammans med Norge, på norska banan Momarken.

Superduell att vänta?

Det är inte bara spelmässigt som omgången ser extra intressant ut. Rent sportsligt har omgången fått in några riktiga guldkorn.

Här listar Trav365 vad travfansen har att se fram emot på lördag.

Stjärnhästen B.B.S.Sugarlight tog hela trav-Europa med storm under fjolåret då den amatörtränade travaren rusade igenom klasserna och stod för den ena superprestationen efter den andra. Efter en vinters vila och uppbyggnadsträning kommer Sugarlight ut på Momarken. Rapporterna går i dur och tränaren Fredrik Solberg hymlar inte om att det är Elitloppet som gäller. Men hästen får inte vara ringrostig för att vinna i helgen, bland motståndarna finns bland andra Oasis Bi, Edward Ale och Mr. X.F. Royal.

Kallblodet Lannem Silje, eller ”Super-Silje” som hon kallats, tog 30 raka segrar i rad, innan hon gick på pumpen. Efter den förlusten påbörjades en ny segerrad direkt och på lördag får de svenska V75-spelarna bekanta sig med den unika travhästen. I V75-4 startar superhästen med 20 meters tillägg, och motståndarna lär vara heroiskt bra för att ge henne en match...

Veijo Heiskanen har öst beröm över Naglo' del Nord efter segrara på slutet. Han har visat sig vara helt överlägsen sina konkurrenter på slutet - fortsätter segerraden på lördag? I V75-1 stöter han bland andra på den norsk-danske segermaskinen Sejr Gammelsbäk. Superduell att vänta?

I V75-4 kan vi få se ett trekejsarslag utan dess lika då Joakim Lövgrens oerhört läckre Gordonston kommre att få slåss mot Reijo Liljendahls stjärna Ready For More och uppstickaren Obsession, den här gången med stjärnkusken Erik Adielsson i sulkyn.

Lägg därtill, som ovan nämnt, en superpott på V75, med 50 miljoner kronor till en ensam vinnare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75