Ägarna som kan vinna 7 miljoner

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Kvalat in tre av sina stjärnor i söndagens derbyfinaler

succégänget Några av gänget bakom D'One i vinnarcirkeln efter segern på Jägersro senast. På söndag kan de inta vinnarcirkeln igen då de har två hästar i Derbystoet och en i Derbyt.
succégänget Några av gänget bakom D'One i vinnarcirkeln efter segern på Jägersro senast. På söndag kan de inta vinnarcirkeln igen då de har två hästar i Derbystoet och en i Derbyt.

Stall Kenny är delägarna som har tre hästar med i derbyfinalerna på Jägersro.

Skulle de vilja sig riktigt väl har de chansen att vinna hela sju miljoner kronor på söndag.

– Den största vinsten är att få vara med i ett sådana här lopp. Allt annat är bara en bonus, säger Kenny Thörnblom, företrädare för Stall Kennys Andelshästar till Trav365.

Ägargänget Stall Kenny hade stor succé i uttagningarna till Derbyt på Jägersro då de hade med tre hästar och lyckades kvala in alla tre till söndagens finaler. D'One och Katla Celeber, som tränas av Roger Walmann, i Derbystoet och Dominator, som tränas av Björn Goop, i Derbyt.

”Jäkla drag”

På Jägersro var det feststämning när de glada andelsägarna firade i vinnarcirkeln i samband med uttagningarna.

– D'One gick i lopp ett och Katla Celeber i lopp två. Det roliga var att alla kvar till lopp nio och såg Dominator, det var ett jäkla drag på Jägersro. Det är det som är så roligt med Stall Kenny, att man hejar inte bara på sin egen häst utan man hejar på alla hästar i vårt stall. Det är en fin sammanhållning, vi blir som ett lag, säger Kenny Thörnblom.

Glada andelsägare

Och sedan dess har tugget inför finalen varit igång.

– Det är uppåt bland alla delägare just nu. Det är många telefonsamtal, sms och mail. De spekulerar i hur loppen ska bli körda och allt möjligt. Det är kul.

De tre hästarna i uppdelade i olika andelar, i D'One är det 60 andelar och i de anda två är det 25 andelar.

– Några har flera andelar i varje häst. Det finns några delägare som har en andel i D'One, en i Katla Celeber och en i Dominator, säger han.

Enligt Kenny Thörnblom kommer det att vara omkring hundra personer på plats på söndag och heja på hästarna.

– Vi samlas på publikplats och följer de här två loppen. Det kommer bli spännande, säger han.

”Allt annat en bonus”

Och eftersom alla tre hästarna är anmälda till premiechansningen, där hästarna får dubbla prispengar, så kan stallet och ägarna dra in stora belopp i helgen.

– Skulle D'One och Katla Celeber vara etta och tvåa och Dominator vinna så springer de in sju miljoner på söndag. Och inget är ju egentligen omöjligt när man är med. Men vi vet hur svårt det är, den största vinsten är att få vara med i ett sådant här lopp. Allt annat är bara en bonus.

Bra stam och bra tränare

Det var under 2010 som Stall Kenny drog i gång den här storsatsningen med superstammade andelshästar och redan i första kullen har de med tre finalister i Derbyfinalerna.

Vad beror det här på?

– Om man kombinerar de bästa hästarna med de bästa tränarna så har man större förutsättningar. Man studerar mycket stam och det får inte bara vara i första ledet som det är bra hästar, det måste finnas i led långt ner så att man vet att de levererar i generation efter generation.

Vilken av era hästar tror ni mest på på söndag?

– Det största är att vara med och det är tuffa hästar emot. D'One har inte varit i form under säsongen, det är först nu hon har kommit i form. Hon har den allra största chansen om det är någon man ska hålla fram.

Blir det något firande vid vinst?

– Vi har inte planerat något för söndagen, vi tar inte ut något i förskott. Men många stannar kvar över söndagen då folk reser till Jägersro från hela Sverige och Norge. Hur det än går kommer vi att träffas och äta på söndagen. På lördagen kommer sex av delägarna att få gå på Derbybanketten och resten av delägarna kommer samlas och äta tillsammans, säger han.

Publicerad: