”Hade varit glad med sju hästar...”

TRAV

Johan Untersteiner om: att fylla 30 succéstarten i Halmstad att få in 27 hästar på en månad: ”Kul att det börjat så bra”

1 av 2 | Foto: Johan Untersteiner har gjort succé sedan flytten hem till Halmstad: ”Hästarna har börjat bra och levererat som jag önskat, det är jättekul”.

Johan Untersteiner, som fyller 30 år i dag, visar klass direkt som egen proffstränare.

På någon månad har han fått in 27 hästar i stallet och Untersteiner Jr vinner nästan vartannat lopp han startar sina hästar i.

– Det är kul att det börjat bra, då känner man att man gör något rätt i alla fall, säger han blygsamt.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.

Jag får börja med att gratulera dig på 30-årsdagen, hur känns det att bli 30?

– Ja, tack. Det känns ungefär som förra året när jag blev 29. Jag har inte funderat så mycket på att jag fyller 30 nu.

Hur firar du?

– Vi har varit inne och kört banjobb med ett gäng hästar och nu väntar jag på att nästa gäng ska komma så ska vi göra med dem i ett regnigt Halmstad. I kväll blir det en middag med familjen, lugnt och fint. Det är tävlingar alla dagar framöver här, så det gäller att vila upp sig.

”Vet inte vad jag hade förväntat mig”

Vila upp sig, ja. Ser man till Johans resultat som tränare de första månaderna är det så långt ifrån att ligga på latsidan man kan komma.

På kort tid har han flyttat hem till Halmstad, dragit igång en egen rörelse, fyllt på stallet med 27 nya hästar – och levererat strålande siffror på tävlingsbanan.

– Det är kul att det börjat bra så klart. Då känner man att man gör något rätt i alla fall, att man är på rätt väg.

Hade du förväntat dig så här bra resultat när du drog igång?

– Jag vet inte vad jag hade förväntat mig. Målsättningen är att hästarna ska göra bra prestationer. Och hästarna har börjat bra och levererat som jag önskat, det är jättekul.

Vann tre av tre

Untersteiners siffror så här långt som tränare är svårslagna. Han har startat stallets hästar 28 gånger hittills, vunnit 12, vilket ger en segerprocent på 43. Lägg därtill fem andraplatser.

I måndags tog han tre av tre tränarsegrar på hemmabanan i Halmstad och i dagarna fick han in den tvåfaldige miljonären Noble Knight i stallet, en häst han känner väl från förre arbetsgivaren Roger Walmann.

– Det är kul att få en sån häst! Han är jättefin, det ska bli kul att prova och jag hoppas att han kan tända till med lite miljöombyte.

Du har 27 hästar på listan redan, hur ser du på det?

– Det är mer hästar än jag trodde att jag skulle ha, det kan jag villigt erkänna. Jag hade varit glad om jag hade haft mellan sju och tio hästar, nu står jag med 27. Intresset har varit stort och det är jätteskoj!

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.