Här sätter 16-åringen travproffsen på plats

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ATG-PLAY, KANAL75

Här är 16-åringen som sätter proffsen på plats.

Under tisdagens tävlingar på Eskilstuna tog Kevin Oscarsson sin första kuskseger.

– Det går inte att beskriva med ord hur det känns, det är overkligt, säger kusktalangen som i framtiden siktar högt.

Kevin Oscarsson, född 1995, körde under tisdagen sitt åttonde lopp som kusk med ”stor” häst och det slutade med succé. Tillsammans med den franske treåringen Ulm de Calix vann 16-åringen trots galopp i starten. Oscarsson lyckades få sin häst i trav igen och kunde sedan vinna knappt men säkert.

– Jag hade tur att de andra körde så sakta att jag kunde komma ikapp. Sedan styrde jag ut 800 kvar och tog ledningen och sedan kom ingen förbi, säger kusktalangen.

Kevin Oscarsson går just nu i nionde klass och jobbar i pappa Jims stall på kvällarna och på helger. Plus detta spelar han fotboll så det är fullt upp för ynglingen.

– Varje gång jag är ledig så är jag i stallet. Fotbollen får gå i andra hand, men jag brukar hinna med två träningar i veckan i alla fall.

Hur kändes det att passera mållinjen som etta?

– Det kändes bra. Jag fattar nu varför alla säger att det inte går att beskriva med ord när man vinner, för man har verkligen inte ord efteråt. Det är overkligt. Hästen var riktigt bra, han är så där bra bara att han inte visat det. Han är fortfarande under utveckling eftersom han är så stor.

”Måste sikta högt”

Kevin Oscarsson har trots sin unga ålder ett stort hästkunnande. 16-åringen har i många år kört ponnyhästar och efter segern i tisdags siktar han på nya framgångar. Om 15 år är målet att vara bland de bästa och största tränarna i landet.

– Man måste sikta högt för att komma någonstans. Just nu är målet att köra in så mycket pengar som möjligt och vinna lopp samt att få erfarenhet och rutin. Jag tror att det är bättre att skaffa sig erfarenhet än att starta igång för tidigt, det är bra att vara hos flera tränare. Man kommer ändå hinna med att träna häst.

Publicerad: