Hälsningen till miljonvinnaren

Foto: Fixade storvinst Ingrid Bengtsson vann med 120-oddsare på V65 och hjälpte en spelare i Australien till att vinna 1,7 miljoner kronor.
TRAV

Hon chockade spelarna och vann till 120 gånger pengarna.

Ingrid Bengtsson stod för en jätteskräll på V65 och hjälpte en spelare i Australien till att vinna 1,7 miljoner kronor.

– När jag tittade i programmet så tänkte jag att hästen skulle ha bra chans. Jag kollade inte ens på oddset, säger skrällkusken till Trav365.

V65-omgången på Halmstadtravet under måndagskvällen blev svår. Riktigt svår. När alla sex avdelningar hade körts återstod det endast en spelare med alla rätt. En spelare i Tasmanien, Australien, hade spelat för fem kronor.

Utdelningen: Över 1,7 miljoner kronor.

”Underbetyg till spelarna”

Den största till orsaken till det var Halmstadproffset Ingrid Bengtssons jätteskräll med Why Die i V65-2. Hästen var endast streckad på en procent av de inlämnade kupongerna och stod i 120 gånger pengarna. Dåligt av spelarna tycker Ingrid själv.

– Ja, det är ett väldigt underbetyg till spelarna att han stod i ett så högt odds. Har man följt hästen, vilket man kanske inte kan begära, så har man kunnat se att det är en bra häst. Han har varit ute i tuffa lopp och gått bra, säger Ingrid Bengtsson.

Har du vunnit till ett så här högt odds någon gång?

– Jag brukar kunna vinna till höga odds, ha ha. Jag kan har gjort det någon gång.

”Aldrig dålig”

Trots att ekipaget ratades av spelarna trodde tränaren och kusken på chans med sin häst.

– När jag tittade i programmet så tänkte jag att han skulle ha bra chans. För första gången på länge hade han fått ett bra läge och de som var favorittippade hade sämre lägen. Det är en duktig häst som aldrig gjort ett dåligt lopp så länge han har varit frisk och fräsch. Nu löste sig allt perfekt. Det var jätteskoj!

Du satt i fjärde invändigt. Hur tänkte du loppet igenom?

– Jag hade lagt upp planen på förhand. Jag skulle köra till ledningen och köra i ett 15-tempo, för att han är stark. Han öppnade bra från start, men jag kände att jag inte kunde ta emot springspåren. Sen började sexan (Muscles Girl) att ta upp. Då tänkte jag; Ska han inte få chansen i dag heller. När sexan gick ut i andraspår kände jag; Ja, lusen försvann framför mig. Då körde jag rakt fram och när jag kom fram i Björns Goop började jag tro på seger. Jag hade mycket krafter kvar då, och sen kom luckan när alla gick ut, förklarar Bengtsson.

”Tränar gärna din häst”

I och med din skrällseger var du en stor bidragande orsak till att en spelare i Australien vann 1,7 miljoner kronor. Hur känns det?

– Det är skoj!

Har du något att hälsa honom?

– Det är bra att du är påläst. Du får gärna höra av dig om du har en häst som du vill att jag ska träna. Han får gärna bjuda på en resa till Australien, säger Ingrid Bengtsson och skrattar.

När vinner Ingrid Bengtsson igen?

– När oddset står i 999, ha ha. Nej, det är inte lätt. Man försöker vinna varje gång, men det går inte riktigt så. Oftast är mina hästar rejäla och duktiga, säger hon.