Brödernas varning: Har en miljonskräll

Publicerad:
Uppdaterad:
Dan Röcklinger.
Foto: ALN
Dan Röcklinger.

TRAV

V75 på Kalmartravet på lördag med miljoner i spelpotten.

Nu stormvarnar succébröderna Röcklinger för deras häst i V75-5.

– Är man sugen på miljonerna ska man strecka våran häst, säger Dan Röcklinger till Trav365.

Björn och Dan Röcklinger hade ett succéår 2010 då stallets hästar sprang in över 3,7 miljoner kronor och krossade tidigare års siffror. Bröderna fick under slutet av fjolåret in många nya hästar i träning och efter förra årets framgångar siktar team Röcklinger på nya rekord.

– Det ser riktigt intressant ut i stallet och vårt mål i år är att absolut slå förra årets siffror. I år har vi några nya treåringar som kommer vara med på riktigt och har man några bra treåringar så kan de tjäna fina pengar. Januari var kanon, vi vann inte alla lopp men med de hästar vi har så är det jättebra. Vi krigar på och hoppas på nya framgångar, säger Dan Röcklinger.

Miljonskräll

En av stallets mest meriterade hästar är det sexåriga stoet Carmenere som är rejält på gång efter en svacka. Hästen har gjort två lopp efter vila och stallet är mycket nöjda med hästens insatser.

– Hon var ute på Eskilstuna näst senast och då var hon djävulskt gott gående och på väg mot segern då hon galopperade. Det kändes som att det hade blivit en säker seger då och senast flög hon fram över upploppet efter ett passivt lopp. Hästen känns jättefin och verkar äntligen vara på gång igen.

På lördag startar stoet i V75-5 på Kalmartravet med 100 000 kronor i förstapris. Hästen startar med 20 meters tillägg och körs av Dan Röcklinger. Hästen är helt bortglömd av spelarna och har ingen formrad att tala om, men stallet stormvarnar för sin travare.

– Det ska bli jättespännande att få tävla med henne på lördag då hon verkar rejält på gång för dagen. Hon är väldigt bra i grunden och då hon verkar ha hittat stilen igen tror jag på en bra insats. Hon har sådan kapacitet att hon kan vinna loppet, skulle hon fortsätta på den här linjen är hon med där framme. Motståndet är helt okej, men jag tror på min häst.

Hur ser drömloppet ut?

– Jag skulle vilja att det blir lite som senast. Hänga med i ett hyggligt tempo och gå på i spåren de sista 5-600 metrarna, då kommer hon gå fort över upploppet.

Om du fick spela, skulle du strecka din häst på kupongen?

– Absolut! Om man är sugen på miljonerna ska man ha med Carmenere på V75-kupongen, säger Dan Röcklinger till Trav365.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!