Så ska Stefan ta revansch på V75

TRAV

Sist körde han galopp och var förgrymmad på sig själv – nu är Stefan och hästen tillbaka på V75

Senast körde han galopp och var förgrymmad på sig själv.

På lördag kan Stefan Persson ta snabb revansch – och ordna miljoner på V75 med Wiss Pen.

– Får han rätt lopp spurtar han alltid bra, men han vinner inte så ofta, säger Persson till Trav365.

Halmstadprofilen Stefan Persson har haft ett strålande år och redan krossat tidigare års siffror. På 225 starter har Perssons hästar vunnit 39 lopp och sprungit in 3,6 miljoner kronor. Stefan Persson är känd som en enorm tävlingsmänniska och vid Åbys V75-tävlingar för två veckor sedan fick travpubliken se en arg Persson i tv-rutan.

Persson vann ett V75-lopp med General Flax men när han blev intervjuad i TV4 efter segern var han inte det minsta glad.

Anledningen: Han hade kört galopp med Wiss Pen i ett av loppen innan. I intervjun förklarade Persson hur jobbigt det är när det inte går bra för hästarna. På lördag startar hästen på V75 igen och Persson hoppas på revansch. Nu berättar han för Trav365 om sin tävlingsinstinkt och hur han till varje pris vill lyckas.

– Jag har allmänt svårt att ta motgångar, det är väl inget nytt. Sen om jag behöver professionell hjälp eller inte vet jag inte. Det var något jag sa då. Det är jobbigt när det går dåligt och man går och funderar över varför hästarna presterar dåligt. I bland beter man sig illa mot folk i stridens hetta och jag har svårt att hantera motgångar. Det är jag långt ifrån ensam om, säger Persson.

Har du sökt hjälp för dina problem?

– Jag har inte sökt hjälp, men det är klart att jag har funderat på det. Man kanske borde ha någon coach som man kan prata med. Men det bästa är att se till att hästarna går bra hela tiden, så slipper man ha problemen.

Kan Wiss Pen ta revansch i V75-2 på lördag?

– Nja. Han vinner inte så ofta, och jag har svårt att tro att han gör det imorgon. En platschans i första hand.

– Han har hållit bra form länge nu och det är inget som tyder på att han ska vara i sämre form nu. Det känns som att han är på topp nu, han är väldigt laddad men han vinner väldigt sällan. Får han rätt lopp spurtar han alltid rätt, men han är rätt så löpningsberoende och måste ha det serverat.

Du har även favoriten i V75-7, Twigs Tarzan. Hur ser du på hans chanser?

– Han har gått jobb ihop Wiss Pen hela veckan och allt är bra. Han är stark och rejäl och inte rädd för distansen. Han borde vara med och göra upp om segern. Han går bäst om han får tuffa på i ett rätt så jämnt tempo och jag försöka komma iväg bra och köra fort hela vägen. Normalt sett är han inte osäker och nu har han vuxit i sin stora kropp. Det är min bästa chans, säger Stefan Persson till Trav365.