Sällan en spik känts mer motiverad än nu

Micke Nybrink synar lopp för lopp på Axevalla, lördagen den 16 februari • Systemförslaget

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
On Track Piraten är en av Micke Nybrinks spikar på V75.

Det är mycket snack inför lör­dagen, gissningar, rykten.

Frågan är om vi ska gå på det.

Eller om det är sundare att spela på det vi vet?

På de bästa hästarna med ­läge för vinst.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75- och V86-system på ATG Tillsammans. Här går du med i laget. [Extern länk]


Innan vi går över till V75 på Sveriges mest rättvisa travbana (Axe­valla, upplopp: 227 meter), en reflektion från veckan som gått. Readly Express vann Prix de France och visade vilken fysik han har och vilken löpare han är. Därför skämdes jag när det mesta av eftersnacket handlade om att han gick med ett nytt huvudlag.

Ärligt talat, ni får sluta nu. Håll käften.

Inse att hästen vinner loppet på det sättet eftersom han är unikt bra och tränats till fulländning av en skicklig hästkarl.

Snälla, kan vi inte flytta fokus? Huvudlaget sprang inte en meter. Vem bryr sig om vad Marcel Hirscher har för skidglasögon?

Halvgarderar nervöst

V75-1: Jättebra klass på lägsta klassen och lång distans kan vi inte få nog av. Men vem som vinner vete fasen. Wilmer Gel ser ut att bli hårt spelad, han var snuskigt stark senast men har den ouppfostrade vanan att galoppera lite för ofta. Carlos Ken gillar jag, maximal otur senast medan Definitif Launcher hamnat härligt långt ner i spellistan. Witasps femåring kan absolut vinna.

V75-2: Nästan lika svårt, jag halvgarderar nervöst med åtta hästar. Global Rhapsody med Untersteiner känns intressant och Darshana spurtar ofta bra.

Amphibian Madness har hittat en sanslös form på Tommy Karlstedts nya gård medan hundlika Sahara Sun alltid kan överraska.

V75-3: Alla tjatar om Nimbus C.D., hur han avslutade senast och att nu är det dags?

Okej, hur ska det gå till?

Jag ser framför mig att On Track Piraten tar ledningen, sänker farten och sen... händer ingenting. För inte kör Robert Bergh fram i dödens med sin nioåring och ­mosar på?

Propulsion provade – det gick så där. Sällan har en spik känts mer motiverad.

Spikar hemmahästen

V75-4: Gå in i lopp­arkivet och titta på Rossi Palemas fyra senaste starter. Jag gjorde så och sen spikade jag hemma­hästen. Island Life debuterar för Bergh, spännande, men ögat bokar örat, alltid.

V75-5: Always On Time ska tydligen ­köras i spets om Björn Goop vill det. Japp, oddset för det är 1,10. Utifrån gasar Stepping Spaceboy och Västerbo Exact och det här gör att mindre spelade djur med sämre spår kommer in i matchen.

Glöm inte Frankie Brodde, han såg fin ut senast men fick inte chansen. Zelov gästar från Norge och är minst lika bra som Always On Time, troligen bättre.

Vinner om allt är okej

V75-6: Illuminati blir stor favorit och vinner om allt är okej och det inte strular. Jag inser det. Men han svek senast och man ska inte försöka fånga en fallande kniv.

The Real Star är dunderstark och Fairplay Pellini har jag ­börjat tjusas av. Han är inte så petig med löpningsförloppen.

V75-7: Jag vet att alla skriker sig hesa om Vlad del Ronco, första gången med Goop, första gången med jänkarvagn... Spela på dem om ni vill. Spring åt det hållet ni, bä bä.

Jag är född med vingar och tror att Marc Elias tar ledningen med Night Brodde och sen flyger de iväg från allt – som på Solvalla näst senast.

Lördagens tre bästa

1. 1 Night Brodde (Axevalla, V75-7)

Perfekt läge. Full gas. Leder hela vägen.

2. 9 Rossi Palema (Axevalla, V75-4)

Toppinsatser hela tiden. Bara att spika.

3. 9 Frankie Brodde (Axevalla, V75-5)

Bättre än raden. Smyger med, blåser förbi?

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: Alla tolv hästarna (2–3)

V75-2: 12, 15, 9, 1, 8, 11, 10, 7 (6–13)

V75-3: 3 On Track Piraten (10–11)

V75-4: 9 Rossi Palema (14–7)

V75-5: 9, 10, 3, 11, 5 (4–1)

V75-6: 1, 10, 8 (7–9)

V75-7: 1 Night Brodde (9–7)

1 440 rader/720 kronor

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM