”Gynnas av litet fält – går inte att räkna bort”

Expertens DD-tips – fredag 13 april

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Bollnäs, fredag 13 april.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 3–6–5–7–2–1–4.

Kommentar: Canari Match är en mycket fin häst. När tränaren själv svingar sig upp i sulkyn brukar det vara en signal om lite snällare upplägg men det här är en så bra uppgift att vi skulle bli förvånade om han inte åtminstone försöker svara ut Order by Keeper i spetsstriden. Den av dessa två som når ledningen ser ut att sedan få bestämma tempot, vilket är det samma som toppchans att hålla undan
till seger.

Men det går förstås inte att räkna bort Makethemark. Han gynnas av det lilla fältet, men om första varvet går så sakta som vi misstänker att det kan komma att göra är det svårt att ta längder. Med tre streck känner vi oss oerhört trygga i att överleva på V64-spelet, även om From Dust to Dawn och framför allt Al Dente är två väldigt fina hästar. Den senare gör debut i ny regi men får gissningsvis smyga med.

DD-2

Rankning: 1–9–14–6–7–12–13–10–2–8–5–15–4–11–3

Kommentar: In på upploppet såg det inte ut som om Rus Cab skulle kunna förlora senast, men sista 50 tappade hon stilen och åkte dit. Loppet i kroppen kan (bör?) ha fört henne framåt i form, leder hela vägen nu? Arragon såg mycket fin ut i söndags. Brenne Brakar har nog bästa farten av alla i loppet. Läget är lurigt men motståndet enklare.

DD-systemet – 3 rader

DD-1: 3 Canari Match.

DD-2: 1–9–14.

Vem tar spets?

DD-1: Canari Match eller Order by Keeper. Jämnt skägg.

DD-2: Rus Can.

! Statistikvinnarna

DD-1: Makethemark.

DD-2: Mjölner Fokus.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM