Sportbladets tips till V75 på Momarken

TRAV

Så tippar experten till lördagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till lördagens V75-omgång på Momarken.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Hög klass på V75-1 i årets norska omgång.

Tipsettan

Royal Ice verkar vara en riktigt bra häst. Det vi inte gillar är att han tycks få hårda lopp varje gång – det sätter sig på psyket till slut. Nu när han har ett bra läge borde han dock få en del gratis – övertar ledningen tidigt? – och då är det toppchans. Vi spikar inte men han är en klar tänkbar spik.

Motbuden

Special Envoy har slagit stallkamraten Royal Ice tidigare och kan göra det igen om luckan uppenbarar sig i tid.Högintressant årsdebut gör Seedorf O.M.F.. Han är förmodligen bästa hästen, men spåret talar så klart emot honom.

Skrällbudet

Vi vill åter varna så smått för Mr Arkansas Rose.

Spetsbuden

Mr Arkansas Rose? Royal Ice övertar?

! Statistik­vinnaren

Seedorf O.M.F..

✓ V75-2

Loppet

Svarte Petter för de andra att möta Happy Petter?

Tipsettan

Det är svårt att tippa en omgång till norska Momarken – eftersom man inte har grundkollen på de norska hästarna. Men vi känner i alla fall igen en fin häst när vi ser den. Happy Petter är en sådan – och bra också! Vi föll för honom direkt och trillade dit mer och mer för varje start vi såg i lopparkivet. Vi vet inte hur, om det ens är det, fräckt det är att spika honom, men vi gör det i alla fall. Utan prut!

Motbuden

Bakom Happy Petter känns det väldigt öppet. På vårt chanssystem streckar vi åtta hästar.

Skrällbudet

Pompano Reza kanske?

Spetsbuden

Wizard of Ousse och Hez So Perfect är snabba ut.

! Statistik­vinnaren

Darius Boko.

✓ V75-3

Loppet

Kallbodsloppen på V75 har varit roliga en längre tid och det här ser inte ut att vara något undantag.

Tipsettan

Kleppe Slauren galopperade senast. Gången före imponerade han när han svepte till överlägsen seger efter en resa i tredje ytter.

Motbuden

Ekeld vann enkelt från ledningen senast. Stilen var kanske inte helt perfekt men det var bra spänst i steget över mål. Han kan mycket väl leda det här loppet runt om. Fjord Jerven har börjat den här säsongen på bästa sätt och är tillsammans med Myr Faksen två bud från 40-fållan. Moe Svarten hamnade fel på det senast då han fick backa sig loss från ett invändigt läge. Därmed blev det för långt fram men spurten

var av god kvalitet. Solör Stegg vann på Färjestad senast och slog då hästar som säkert hade hävdat sig rätt så väl även i det här sällskapet.

Skrällbudet

Fetter’n T.G. är en mycket fin och bra häst som inte börjat året på bästa sätt, kanske blir han därför lite bortglömd? Vid funnen form blir han farlig.

Spetsbudet

Ekeld.

! Statistik­vinnaren

Solör Stegg.

✓ V75-4

Loppet

Silverdivisionen håller inte högsta klass men är ändå en bra blandning av norska och svenska hästar samt en del norska Sverigebekantingar.

Tipsettan

Pebbe Simoni har gått starkt på svenska V75 under vintern. Han är snabb ut men går lika bra bakifrån och slipper han bara göra allt för mycket grovjobb själv har han bra chans.

Motbuden

Chatain är en tuffing som vi gillar. Har gjort en del bra insatser på svensk mark och höll senast bra på hemmaplan efter att ha fått gå först i tredjespår på slutrundan. Fridericus har varit lite upp och ner – och svår att hålla fräsch? – men senast såg han mycket fin ut.

Skrällbudet

Choco Sun kanske kan slå till med maxklaff.

Spetsbuden

Västerbo Paymyday har bra spetschans om kusken vill. Annars Chatain eller troligare Pebbe Simoni?

! Statistik­vinnaren

Fridericus.

✓ V75-5

Loppet

Svårtaxerat stolopp. Vi känner oss rätt trygga med fem hästar på kupongen men det är svårt att säga vilka som är i bäst ordning för dagen av dessa.

Tipsettan

Trots att True Blur for You inte vann ett enda lopp i fjol och har vilat sedan början på december tippar vi henne. Uppgiften ser passande ut och hon gjorde flera bra insatser under 2015.

Motbuden

Jumble Ås och Den­ise F.Boko.

Skrällbudet

C.C.Queen har vi hållit för att vara en enkel häst men som hon gått på slutet tycker vi att hon den här gången är värd att lyfta upp i ranken.

Spetsbuden

Svårt. Nummer 2, 3 eller rent av nummer 4?

! Statistik­vinnaren

Soho.

✓ V75-6

Loppet

Man måste väl ändå tippa världsmästaren, eller hur?

Tipsettan

Efter att Papagayo E. vunnit det återinstiftade VM-loppet i USA i oktober i fjol var det tänkt att han skulle starta i Frankrike under vintern men det gick inte som tänkt då en lättare skada satte stopp för de planerna. Det gör honom också lite svårbedömd inför den här starten, men en sån här häst startar man knappast utan att ha förberett honom väl. Och någon tvekan om att han är bästa hästen råder det väl ingen tvekan om (även om Ivar Sånna vid funnen form inte går av för hackor han heller).

Motbuden

Punk känner vi från Sverige som en rätt så bra sprinter som stannade i utvecklingen och hade svårt att räcka i sin klass. Sedan han kom till Norge har han utvecklats många klasser. I årsdebuten blev han lite stum sista biten men helhetsintrycket var mycket bra då han vann på 12,3 i snöstorm, och 250 meter från mål såg han fortfarande ut som en studsboll. Leder runt om? Ivar Sånna är en kanon som inte fungerat i två starter i Norge. Nu har han bytt tränare.

Skrällbudet

Highspeed Call kanske kan hitta rygg ledaren.

Spetsbudet

Flera startsnabba hästar men det finns ingen som tar en längd på Punk.

! Statistik­vinnaren

Patricia Hastrup.

✓ V75-7

Loppet

Spets och slut eller sänker Momarkens långa upplopp vår tipsetta?

Tipsettan

Good’s of Norway är en jättefin häst som vann i årsdebuten, tillika debuten för Flemming Jensen. Vi sätter litet frågetecken för distansförmågan hos Good’s of Norway men Jensen brukar bygga bra styrka i sina hästar och med loppet i kroppen är hästen nära full form. Det är bra chans att han leder runt om och här är ett ytterligare ett tänkbart singelstreck.

Motbuden

Vi streckar tre hästar till men ratar härliga Natalie de Vie nu när hon dragit ett så dåligt spår.

Skrällbudet

Barkevious Mingo. Bra nog om det löser sig från svårt spår.

Spetsbudet

Good’s of Norway.

! Statistik­vinnaren

Good’s of Norway.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V75

V75-tips