Hockeystjärnans comeback i travlopp

1 av 3
TRAV

Det var uppdukat till fest på Torandas is under lördagen.

Fyra travlopp kördes och dessutom var mängder av ishockeystjärnor på plats.

En av de största stjärnorna - Mats Näslund - körde dessutom travlopp!

På Bottenvikens is vid riksgränsen mellan Sverige och Finland hade det byggts upp en 1000 meter rund travbana och en hockeyrink dagen till ära. Travet och hockeyn lockade mängder med folk, för att inte tala om det fantastiska vädret som Torneå bjöd på.

– Det har varit jättebra uppslutning. Det var 4 000 biljetter sålda redan på förköpet och sedan kom väl ytterligare något tusental personer för att festa och se på sport i toppklass, säger Bodentravets David Zimmer.

”Fullt av folk”

De fyra travloppen gick över 2 140 meter autostart och det kom att bli finsk dominans. Tre av loppen gick till grannlandet i öst, men det avslutande loppet för dagen gick passande nog till Party Boat Hanover. För det var just vad det var på Bottenvikens is denna dag, party.

– Vi är väldigt glada att allting gick som det skulle. Det var verkligen folkfest. Faktum är att vi fick skjuta en timme på hockeymatchen för att alla besökare skulle hinna komma in. Helt fantastiskt, säger Zimmer och fortsätter.

– Något som jag också är väldigt nöjd med är att det var så stort intresse för travet. När det var dags för lopp vallfärdade besökarna till travbanan och kunde där se travet på riktigt nära håll. Det var fullt av folk vid staketet och då ska vi ska tänka på att de flesta som var på plats i dag inte är speciellt travintresserade. Jag tror det här kan ha varit ett ypperligt sätt att locka nya människor till sporten.

”Ingen ringrost”

I ishockeymatchen var det idel ädla stjärnor som ställde upp. För Sverige fanns bland annat Mats Näslund och Bengt-Åke Gustafsson, medan Finland ställde upp med spelare som Esa Tikkanen och Jarmo Myllys. Mats Näslund var dessutom inte bara där för att spela hockey, utan han styrde även Petri Salmelas Quick Töll till en sjätteplats i lopp ett.

– Det märktes ingen ringrost överhuvudtaget på Mats. Han körde som ett proffs och det var nog maxplacering för hästen just i dag, avslutar Zimmer.

Till råga på allt kan nämnas att Esa Tikkanen spelade ishockeymatchen med toppluva, trots att termometern visade flertalet minusgrader…

Dennis Engelbo, Kanal 75