Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på ÅBY och SOLVALLA.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1:

Loppet

Dansk kulltopp i årsdebut, hon kan vinna direkt trots eventuell ringrost.

Tipsettan

Verify Dust kan ­mycket väl vara Danmarks bästa sto i sin årskull. Visst, hon förlorade Derbystoet till Peter Untersteiners Ultimate Wine, men satt då fast i ryggen på denna med segerkrafter kvar. Det handlar om årsdebut efter fem månaders paus, men kommer Verify Dust till ­ledningen bör det gå vägen ändå. Hon är säkerligen väl för­beredd och besitter grym kapacitet.

Motbuden

Wingait Ida har en härlig vårform och trivs bra på kort distans. Från spår nio, med två startsnabba ­ryggar att välja på, kan hon få en fin resa. Elma Lane gör årsdebut men kan inte räknas bort trots det. Roxy Hill är bättre än vad raden antyder och går ­alltid starkt till slut.

Skrällbudet

Beverly Boulevard har gått bra på V75 i år med en seger och två andraplatser på sina tre försök.

Spetsbuden

Verify Dust öppnar bra och Sparkled Face och Hanna Banker gör upp sinsemellan om att få ­hennes rygg.

! Statistik­vinnaren

Verify Dust.

✓ V86-2

Loppet

Körning från start vore passande för vår tipsetta.

Tipsettan

Neon Face stortrivs på Solvalla där hon på 14 starter har han tagit tio segrar. Hon har redan i år vunnit dubbelt på V75 och

tjänat 300 000 kronor. De flesta segrarna är tagna från spets, men det kan bli ­startrusning här och då är det ­passande att spara krutet till slut i stället.

Motbudet

Gigant Proud har hittat en fin formtopp och hittar han till ledningen utan att spilla allt för mycket kraft kan det bära hela vägen in i mål.

Skrällbudet

Quite Windy har, likt kusk Maria Törnqvist, full form.

Spetsbuden

Många startsnabba i det främre ledet. Photoshop, Global Option och Gigant Proud är de som mest troligt kan ta spets den första biten. Om vi får ge oss på en gissning nöjer sig Photoshop med en rygg­resa sen blir det ett chicken race mellan Global Option och Gigant Proud.

! Statistik­vinnaren

Neon Face.

✓ V86-3

Loppet

En trio sticker ut lite extra.

Tipsettan

Dizzy River har ett svårt utgångsläge, men fin form och trivs över distansen. Utan galopp dyker han upp i segerstriden.

Motbudet

Alleyeson har toppform och framspår. Han kan få överta ­ledningen tidigt.

Skrällbudet

Mr Crazed.

Spetsbudet

Alleyeseon efter ett tag, vid felfri avgång.

! Statistik­vinnaren

Alleyeson.

✓ V86-4

Loppet

Fina treåringar där några säkert kommer att tillhöra kulltoppen senare på säsongen.

Tipsettan

Algot Zonett (bilden) har haft ögonen på sig redan då han låg i sin mammas mage. Morsan är nämligen ingen mindre än Hilda Zonett och när pappan är Maharajah så förstår ni säkert hajpen. Både mamma och pappa finns näm­ligen med på listan med de 20 segerrikaste travarna i Sverige genom tiderna. ­Ännu så länge har Algot Zonett inte vanhedrat ­sina ­föräldrar, även om vidare jämförelser naturligtvis är osjyssta än så länge. Algot Zonett har dock hunnit ­visa klasshästens inställning och verkar veta vad det hela handlar om, sin unga ålder till trots. Han möter tuffare motstånd än tidigare, men är helt klart ­hästen att slå.

Motbudet

Basic Instinct hade krafter kvar i mål senast då han var tvåa. Innan dess har han två raka spetssegrar och nu har han spetsläge på nytt. Han kan leda det här loppet länge.

Skrällbudet

Rocket Face var fin i årsdebuten och säkert ännu bättre nu.

Spetsbudet

Basic Instinct är startsnabb och har rätt läge för att nå ledningen.

! Statistik­vinnaren

Basic Instinct har bästa rekordet.

✓ V86-5

Loppet

Tipsettan gjorde intryck senast och vi väljer att spika.

Tipsettan

Bianca Am sprang slutvarvet på i underkant 1.12 senast med de sista 500 meterna i 09-tempo. Vi stirrar oss vanligtvis inte blinda på tider, det handlar ju om att vinna lopp, inte springa snabbt bakom vinnaren. Men när det, som i detta fall, rör sig om årsdebut och intrycket över mål säger att det fanns krafter kvar höjer även vi på ögonbrynen. Läget kunde naturligtvis vara bättre, men i detta fall är det kanske bara oddshöjande? Bianca Am ­startar med toppchans.

Motbudet

Marta Chip är en typisk Petri Puro-häst. Hon har gjort få starter, men har hög andel segrar. Trots att det rör sig om årsdebut är hon främsta utmanaren.

Skrällbudet

Caddie Kasandra vid smygresa.

Spetsbuden

Nummer 1 släpper till 7 som i sin tur vill ha rygg?

! Statistik­vinnaren

Marta Chip.

✓ V86-6

Loppet

Trevligt lopp för duktiga ston. Vår tipsetta kräver en del flyt på vägen, men kusken brukar greja sånt.

Tipsettan

Raffinos får återigen Örjan Kihlström i vagnen och stoets två

senaste segrar är tagna tillsammans med just honom. Hon är inte direkt känd för någon startsnabbhet, men hittar hon ut i lämplig position ska hon ha en vettig segerchans då formen är god. Ingen bergvinnare direkt utan en av flera som gör upp om det här.

Motbuden

Pelikan Trio gör årsdebut så formen är dunkel.

Men samtidigt skulle nog inte Peter Untersteiner skicka iväg sin segerstaplare till Solvalla om han inte trodde på en bra insats direkt. Joy Ribb har, i motsats till många av motståndarna, dokumenterat fin form. Demi de Veluwe har hög grundkapacitet och var fyra i sto-EM i höstas. Motståndet denna gång är betydligt enklare. Skulle Livacious Lindy nå spets stiger hennes aktier markant.

Skrällbudet

Fashion Diva tar spets om kusken vill. Väl i ledning har hon vunnit elva av 15 lopp. För andra gången i sin karriär (bestående av 59 starter) får hon nu en proffskusk i vagnen.

Spetsbuden

Fashion Diva är väldigt startsnabb men utifrån finns dock många som också kan öppna bra också. Främsta motbudet i spetsstriden är nog Livacious Lindy.

! Statistik­vinnaren

Pelikan Trio.

✓ V86-7

Loppet

Bästa hästen fick ett dåligt spår. Segerchans ändå.

Tipsettan

Shogun D.K. har gått mycket bra hela vintern och oavsett motstånd och utgångsläge har han blandat sig i segerstriden så länge han gått felfritt. Att han häst mot häst slår samtliga motståndare i detta lopp tvivlar vi inte över. Vad som dock oroar lite är att han i de två senaste loppen tappat travet till slut, men han har i och för sig ändå kämpat tappert. Då de bästa motståndarna fått mycket bättre lägen väljer vi att gardera.

Motbuden

Officer C.D. har förbättrats stadigt under det senaste månaderna. Läget är bästa tänkbara. Da Vinci Boko besitter god kapacitet och är Peter Untersteiners val.

Skrällbudet

Owen Face var bra i årsdebuten och blir bortglömd.

Spetsbuden

Officer C.D. är startsnabb och vi tror att Bergh kör för ledningen. Andra kvicka är nummer 1, 5 och 8.

! Statistik­vinnaren

Victorious Star.

✓ V86-8

Loppet

Bra klass på avslutningsloppet. Man får vårkänslor.

Tipsettan

Ladyofthelake har ­hittat nya krafter under 2016. Under hela fjolåret var hon segerlös, men hittills i år har hon tre segrar på fyra starter, varav den senaste segern togs på ett imponerande sätt i V75. Hon är nästan skrattretande långsam från start så startspåret är faktiskt inte så tokigt, hon hamnar långt bak oavsett. Om formen är bibehållen och kusken kör lika träffsäkert som senast är Ladyofthelake till och med ett spikförslag.

Motbudet

Arby’s Amalia har nu ett lopp i kroppen och är den

vi tror leder loppet. Från spets har hon vunnit sex av åtta lopp.

Skrällbudet

Pimpinette Face såg lysande ut senast.

Spetsbuden

Maestria ser till att komma ner till plankan för att räcka över stafettpinnen till Arby’s Amalia.

! Statistik­vinnaren

Arby’s Amalia.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86