Sjöberg: ”Vill inte hänga ut min polare”

1 av 2 | Foto: Patrik Sjöberg och Kee Marcello
TRAV

Travduellen mellan Patrik Sjöberg och Kee Marcello uteblev.

Anledningen: Kee Marcello klarade inte alkotestet före tävlingarna.

Nu skriver Patrik Sjöberg om händelsen på sin blogg.

– Jag kan ju tycka att det blev lite onödigt, skriver Patrik Sjöberg.

Travduellen på Dannero mellan rockstjärnan Kee Marcello och den före detta friidrottsstjärnan Patrik Sjöberg hade marknadsförts hårt.

De bägge två, som medverkade i TV4-programmet ”Stjärnkusken” i fjol och som gått hela vägen till att ta kusklicens, skulle mötas i en duell innan V75-tävlingarna.

Men duellen blev aldrig av.

Kee Marcello klarade inte det obligatoriska alkotestet för travkuskar innan tävlingarna – och stängdes av Svensk Travsport av i tre månader.

Nu skriver Patrik Sjöberg om händelsen på sin blogg patriksjoberg.isilife.se.

”Vill inte hänga ut polare”

Patrik Sjöberg, som i Kee Marcellos frånvaro, fick möta proffstränaren Svante Båth gick segrande ur duellen och vann i sitt tredje försök sitt första travlopp. Patrik Sjöberg körde M.T.Insider, tränad av Olle Alsén.

– Det kändes lite på förhand som en omöjlig uppgift, men jag bestämde mig för att ta uppgiften som en utmaning, skriver Patrik Sjöberg och fortsätter:

– Jag tror att Svante underskattade mig för han försökte attackera några gånger och jag märkte att han inte hade nått spö med sig vilket jag hade och jag behövde bara visa det för Insider några gånger och det räckte.

Segern för Patrik Sjöberg har dock hamnat i skymundan efter det som inträffade Kee Marcello.

– Jag vill inte på nått sätt hänga ut min polare inte heller är jag förbannad men kan ju tycka att det blev lite onödigt att det blev som det blev, skriver Sjöberg.

”Där sprack det”

Sjöberg berättar i sin blogg hur de bägge två tillsammans åkte tåg upp till Kramfors under lördagen, laddade för söndagens travduell. På tåget till Kramfors hamnade de i restaurangvagnen där de umgicks och drack lite vin.

– Vi konstaterade att t.ex. Sweet är och var ett underskattat band med fruktansvärt bra musiker och Kee erkände att han har snott många riff av Andy Scott och många andra supergittarister har gjort samma sak.

Väl framme i Kramfors hade Patrik Sjöberg och Kee Marcello snack från scenen för sponsorer och publik som uppladdning inför söndagens travduell, och det var efter det som duon gick skilda vägar.

– Där sprack det lite för min vän Marcello för jag gick och la mig och trodde att han gjorde samma sak.

Läs nedan för hela inlägget av Patrik Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav