– Det är enkelt och smidigt att ta sig dit

Foto: Kanal 75
Solvallas Claes Sjöström trivs på Gotland
TRAV

V86-tävlingar på Visby.

Då är givetvis Claes Sjöström på plats.

– Det är mysigt där, och enkelt och smidigt att ta sig dit, säger han till Trav365.

Under onsdagen gästar spelformen V86 Gotland och Visbytravet.

En som allt som oftast syns till när det tävlas i Visby är Solvallas proffstränare Claes Sjöström.

Åren 2010 och 2013 har han blivit kuskchampion på banan och i år ligger han tvåa i kuskligan, två segrar bakom Kalmars Thomas Jonsson.

Claes Sjöström kör i sex av de åtta V86-avdelningarna under kvällen, och har tre hästar till start från det egna stallet.

För Trav365 berättar han om chanserna, och varför han så ofta besöker Visby.

”Lärde känna folk”

– Jag började köra på Gotland 2003, det var första året som jag var där och körde. Jag tävlade där två somrar i rad och träffade massa bekanta och lärde känna folk, sedan har det bara fortsatt, säger Claes Sjöström till Trav365 och fortsätter:

– Det är mysigt där, och både enkelt och smidigt att ta sig dit. Det går fortare för mig att åka till Gotland än att åka till Gävle och Eskilstuna.

I den tredje V86-avdelningar har Claes Sjöström en duo till start, där han själv sitter upp bakom en av favoriterna i form av 10 Fortune Teller.

– Hon har börjat karriären jättebra, men jag är lika nöjd om hon kan vara tvåa-trea-fyra här, placeringen är inte det viktigaste den här gången. Hon gillar Visby och har visat sig fungera bra där och det här var ett bra lopp för henne rent propositionsmässigt, men det kommer många fina lopp åt henne framöver.

”Inte alls mycket sämre”

I samma lopp kör toppkusken Torbjörn Jansson 11 Indirah Brook för Claes Sjöström, denne är betydligt mindre spelad än Sjöströms uppsittning, men här höjer Claes ett varningens finger.

– Hon är inte alls mycket sämre och jag skulle vilja säga att de är ganska likvärdiga rent kapacitetmässigt, dessutom är Indirah Brook lite hårdare än Fortune Teller. Fortune Teller är lite snabbare, men det ska bli en spännande match dem emellan och jag tror som sagt inte det skiljer så mycket.

Sist ut i Sjöströms trio från det egna stallet är 8 Donnell Transs R. (V86-7) som tagit två segrar i tre starter för Sjöström, varav två i följd.

– Det är en trevlig häst som gjort det jättebra i tre starter för mig, han galopperade för tre starter sedan på Solvalla när jag blev lite för överambitiös, annars har han vunnit bekvämt två gånger i rad. Det är andra förutsättningar nu och det kan strula här med bakspår på startvolten om vi får dåliga ryggar, och jag är också lite osäker på distansen. Men, han har gått så bra nu så jag tyckte det var ett roligt lopp att prova i, säger Claes Sjöström samtidigt som han låter meddela att alla hans hästar tävlar som i de senaste starterna.