SUPERONSDAG

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Kanal75

Solvalla laddar för en riktig superonsdag.

Maharajah, Adrian Chip och massor av pengar att spela om.

– Det känns riktigt bra, säger Solvallas sportchef, Mattias Stenby.

På onsdag körs det högklassigt trav på Sveriges huvudbana, Solvalla. Stefan Hultmans nye kanon Maharajah inleder V64-omgången. I den andra avdelningen kommer nästa stjärntravare ut på banan, Peter ”Foppa” Forsbergs Adrian Chip. Dessa två är givetvis höjdpunkterna under kvällen men även övriga lopp är fyllda med mycket bra hästar.

– Det känns riktigt bra, vi hoppas att dessa hästar ska locka några extra besökare till banan. Eftersom Maharajah tillhör Travkompaniet så kommer det givetvis lite mer folk, säger Solvallas sportchef Mattias Stenby.

Kommer ”Foppa” för att se sin häst?

– Det vet jag inte.

”Någon slags hedring”

Svensk travsports kanske största profil, Sören Nordin avled i helgen. På onsdag kommer det att bli någon slags hedring av Nordin på Solvalla.

– Eftersom Solvalla var Sören Nordins hemmabana så kommer det att bli någon slags hedring, jag vet inte riktigt vad det kommer bli just nu, men något blir det, säger Mattias Stenby och fortsätter:

– Vi kommer även att fira att det gick så bra i de derbyna som kördes i helgen. Tre av fyra derbyn som kördes vanns av någon som tillhör Solvalla, säger Mattias Stenby.

”Årets bästa dagar”

Mattias Stenby har även anledning att se framåt. Om cirka två veckor körs kvalen till Kriteriet på Solvalla och det brukar bli en riktig höjdardag enligt sportchefen.

– Det är en av årets bästa dagar. Vi har fått in massa bokningar redan nu, så det ser mycket bra ut, säger Mattias Stenby.

Publicerad: