Travolyckan: "Som att bli överkörd av Stockholmsexpressen"

TRAV

Kent Roland Nilsson efter olyckan igår.

Det är alltid otäckt när olyckan är framme.

I går var det jägersroamatören Kent Roland Nilsson som råkade illa ut.

– Fotsteget på sulkyn gick helt enkelt sönder och jag ramlade ur. Tur i oturen var det dock att jag hann få ut hästen ur fältet så att jag inte blev påsprungen bakifrån, säger Kent Roland själv dagen efter olyckan.

Travolyckor var det en hel del inslag av under fjolåret. Och redan nu i januari så kom ytterligare en under gårdagens tävlingar på Jägersro. Det var i kvällens andra lopp som jägersroamatören Kent Roland Nilsson åkte i backen.

– Min häst började galoppera och samtidigt så gick fotstödet på min sulky sönder, vilket innebar att jag for i backen. Som tur var så hade jag hunnit ta min häst ur fältet, annars hade jag blivit påsprungen av de andra ekipagen, säger Nilsson.

Och även om det givetvis är en lite mörbultad Kent Roland som vi får tag i nu på morgonen så har han klarat sig bra.

– Någon vakade nog över mig igår. Jag bröt inga ben eller något i den stilen, men är är så klart öm i hela kroppen efter gårdagen. Det känns ungefär som att Stockholmsexpressen eller något liknande har kört på mig, så jag går nog inte brottningsmatcher idag inte, säger han.

När får vi se dig tillbaka i sulkyn tror du?

– Det vet jag inte riktigt, vi får avvakta och se helt enkelt. Man jag får vila upp mig en vecka eller två först, avslutar Kent Roland Nilsson.

Mattias Spante, Minimedia