Krocken som svider för Backe

Foto: HÄSTÄGARE Sören Åkeby och Hasse Backe deläger Across The Lines som startar i V75 på lördag.
TRAV

På lördag tävlar Hasse Backes Across The Lines i V75 om en segercheck på en kvarts miljon.

Samtidigt förbereder han sitt Manchester City för premiären i Premier League.

– Han skulle gärna ha sett loppet också, säger Sören Åkeby som äger hästen tillsammans med Backe.

Hasse Backe har en stor passion för trav.

Den senaste tiden har intresset dock fått stå tillbaka för jobbet som assisterande tränare åt Sven-Göran Eriksson i Manchester City.

– Han har betydligt mindre tid över för travet nu än när han jobbade på tv. Tidigare pratade vi varje dag, nu blir det kanske en gång i veckan, säger Malmö FF:s tränare Sören Åkeby som äger ett flertal hästar tillsammans med Backe.

”Han kommer att höra av sig”

På lördag startar Across The Lines som kallats för ”Fotbollshästen” eftersom också Marcus Allbäck och Tobias Linderoth är med som delägare.

Samtidigt som hästen startar i Silverdivisionens final med 250 000 kronor i förstapris putsar Hasse Backe på de sista detaljerna för sitt Manchester City inför mötet med West Ham.

– Jag får försöka hjälpa honom med ett efterhandsreferat eller åtminstone resultatet. Han kommer säkert att höra av sig innan loppet och berätta hur han vill ha det, säger Åkeby.

Som inte vill störa sin tränarkollega i uppladdningen inför Premier League.

– Jag vet själv hur mycket det är att göra inför starten av en säsong så han får ringa mig när han har tid. Han har fått en otrolig chans i Manchester City, men jag är säker på att han saknar den dagliga kontakten med travet, säger Åkeby.

Backes krock

Thomas Sandberg, Minimedia