”Hon var för tjock - är tajtare i kroppen nu”

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild
Petri Puro och Cash Crowe kan ta hem SM-guld på lördag.

avErik Pettersson

TRAV

Segermaskinen Cash Crowe förlorade i senaste starten.

Tränaren Petri Puro tror sig veta varför - och siktar på SM-guld på lördag.

– Hon var för tjock. Nu är hon mycket tajtare i kroppen, säger han.

13 starter hittills i karriären - tio segrar.

Cash Crowe, med drygt 3,4 miljoner kontot, har hela tiden varit något extra.

Men strul har stoppat henne från att starta.

– Jag var så förbannad på all otur hon haft. Det har inte varit allvarliga skador som senskador eller något sånt, det har varit sårskador, borrelia och såna här grejer som bara har skjutit på allting hela tiden, säger tränaren Petri Puro.

Har du varit nära att ge upp och avsluta hennes tävlingskarriär?

– Inte på allvar, hon har så mycket kvar att hämta.

”Inte bantat, men...”

Det visade superstoet inte minst i sin tävlingscomeback i augusti, efter nästan ett års frånvaro från tävlingsbanan. Ready Cash-dottern bara åkte runt sitt motstånd och vann på fina tiden 1.12,0 på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn.

– Hon var bra i första starten, men i den andra var hon inte sig lik.

Starten Puro menar är senast på Kalmartravet då Cash Crowe inte kunde göra något åt vinnande Darling Mearas.

– Hon var för tjock! Hon hade gått i gräshagen. Efter torkan i somras växte gräset väldigt bra, så jag hade några hästar som underpresterade för att de hade fått sig för mycket gott. Hon är mycket tajtare i kroppen nu.

Har hon bantat?

– Inte bantat, men bytt hage, ha ha.

– Dessutom är det bra att det inte varit för lång tid mellan starterna. Längre paus ökar risken för att du måste träna hårdare hemma, det klarar hon inte riktigt, hon är en liten stressad Ready Cash:are. Nu känns hon bra, allt är okej. Hon är nog 20 meter bättre nu än senast.

”Går inte få bättre läge”

Med nu menar Petri Puro Sto-SM som avgörs på Åbytravet på lördag. Ett lopp som också ingår i V75-spelet. Cash Crowe lottades till ett mycket bra startspår, medan värsta konkurrenterna drog Svarte Petter med tråkiga bakspår.

– Jag är så nöjd man kan vara med spåret, det går inte få bättre läge. Det två som är bra där står där bak, det är flera bra förstås, men de är värst emot på pappret. Hon kommer göra ett bra lopp och vara klart bättre än i Kalmar.

Vad är planerna för henne framöver?

– Jag har inga planer, jag har inte ens tittat efter lopp. Men det är bra att hon får starta på. För det går inte att träna henne hårt här hemma så man känner att ”fy fan, vilken häst det är”. Man kan inte köra såna jobb som jag gjorde med Commander Crowe. Hon är annorlunda, men det som är bra är att hon beter sig så bra på tävlingsbanan. Hon är fem år och har bara gjort 13 starter, om hon kan komma upp i 25 lopp, det vore roligt…

Hon var grym i fjol och vann storlopp från svåra lägen, är hon bättre nu?

– Hon är mer muskulös nu och jag tror hon är i samma skick nu i alla fall, när jag plockat bort henne från betet.