Trav

En svettig omgång med hög potential

avMicke Nybrink

Förra veckan gick snacket om att det såg för lätt ut på V75.

”Vi står över och jobbar in en jackpott”.

Nu är det precis tvärtom.

Alla pratar att det nästan är garanti på miljonutdelning.

Jag trodde först att det var överdrivet – äsch, de är bara dåligt pålästa – men efter att ha grävt mig genom loppen känner jag mig mest svettig utan att ha kommit någonstans. Vore jag en fånge som försökt fly skulle jag upptäckt att tunneln slutade mitt på rastgården (innanför murarna) när jag full av förväntan stack upp mitt nyfikna huvud.

Nej, inte deppa ihop. Vi ser möjligheterna. Det kanske går att floppa över muren? Hur som helst, här följer den relativt osäkra analysen av de sju loppen.

Mot toppformen

V75-1: Braås Palema är på väg mot toppformen och med bra läge bakom bilen och fyra stallkamrater som hjälp är det bra chans till spets och slut. Svanstedt är optimist är kör föga förvånande för vinst.

Det enda som kan gå snett är om tempot råkar bli högt eller om Tamla Celeber kommer fram utanpå utan att det kostar något. Då kan Tamla vinna eftersom hon är en bättre häst, annars inte.

V75-2: Rapide Marke var riktigt bra på Solvalla senast när han vann ett större lärlingslopp. Han avslutade fort sista varvet och vann lätt, intrycket var strålande. Kontio kör och det passar perfekt – hästen ska till ledningen och Jorma förhandlar inte om saken. Enda hotet är om farten blir för hög. Då kan Hermes Laday spurta ner allt. Här pratar vi om dold kanonform och första totala skorycket.   

V75-3: Beckman semifloppade i Olympiatravet där han blev akut pömsig på bara några steg. Dels fick han punktering, dels satt det hårda loppet sju dagar innan troligen i kroppen. Nu har han luft i hjulen, två veckors rekreation och läge för front.

I mitt badkar kunde inte Oracle svara så det fick bli spik.

V75-4: Egentligen jättesvårt och inga hästar att lita blint på men jag kliver ut i minfältet, blundar och håller för öronen. Kan det räcka med Pilevallas Krabat, Malin Tilly, Ed You och Skogans Avec? Mest tror jag på Pilevallas – han borde ta ledningen.

V75-5: 1 609 meter autostart, bronsdivisionen och tolv lika bra hästar. Typ ett chokladhjul där analys är bortkastad tid. Vad då?

Vill ni ändå ha ett tips? Well, ta många och glöm ingen.

Fräckt lås

V75-6: Här försöker jag mig på ett fräckt lås och den jag låser ute är Tidied Accelerator. Mina avslag vinner kanske bara nio gånger av tio så vi håller tummarna. Indescribable galopperade senast och har äntligen fått ett bra spår på V75. Hon är dunderbra och jag tycker att Goop passar perfekt på henne. Burning Line Gral har varit hur bra som helst på slutet för Anders Svanstedt men svek när Åke körde senast. Nu är det kuskplus (fniss) med Anders upp igen och om hästen gör om det näst senaste loppet blir han svårslagen.

V75-7: Jätteroligt med dessa förpostfäktningar till Harper Hanovers lopp, långloppet under Elitloppshelgen. Winning Love kan man väl bara älska och formen pekar rakt upp. New Line låter Svanstedt ”snusknöjd” med. Den hästen kommer att få bråttom när Åke kastar loss.