”Dårarna” isoleras i igloo – i travets egna Big Brother

avErik Pettersson, Madeleine Brohlin, Minimedia

TRAV

Ska bo fem dygn i en igloo på travbanan – direktsänds under julen

Foto: kanal75
Travdårarna Patrik Österberg, Jenny Brunzell och Rickard Hansson ska leva i en igloo på Solvalla under julen.

Nu får travet en egen dokusåpa.

I jul sänds ”Travdårarnas Jul” direkt från Solvallas innerplan.

De tre travfantasterna Rickard Hansson, 21, Jenny Brunzell, 24, och Patrik Österberg, 24, ska bo i en igloo under hela julen.

– Jag går in för att jag är en idiot. Det ska både bli tråkigt och skönt att slippa den traditionella julen, säger Rickard Hansson.

Foto: Kanal 75
Igloon på Solvallas innerplan.

Du kanske har sett dokusåpan Big Brother där deltagarna filmas 24 timmar om dygnet.

Nu får travet sin motsvarighet; ”Travdårarnas Jul” , där spelexperten Rickard Hansson, montéryttaren Jenny Brunzell och travprofilen Patrik Österberg kommer isoleras i en igloo under fem dygn.

Skämt blev allvar

Allt började med ett skämt då Rickard Hansson skojade om att man skulle bygga en igloo på Solvalla och flytta in över julen, så att han inte missade någon av V75-omgångarna.

Skämtet blev allvar då man nu har fixat en igloo fullt utrustad med sovplatser, internet och tv på Solvallas innerplan.

Följ allt via nätet

Igloon videoövervakas dygnet runt och vill man följa vad som sker där går man in på ATG.se och klickar sig vidare till K75.se/igloo.

På fredag kväll klockan 22.30 kliver de tre in i igloon, och först den 26 december efter V75-tävlingarna på Solvalla får de komma ut.

 – Jenny, Rickard och Patrik kommer att blogga regelbundet, de kommer att bjuda in gäster, där blir garanterat galna upptåg, de kommer att bjuda på spelinformation till de fyra V75-omgångar som körs på åtta dagar och de kommer att komponera ett V75-system varje tävlingsdag på 2 000 kronor där all vinst går till Ungdomstravet, säger Björn Ekmark som är projektansvarig.

Travexperten Rickard Hansson tvekade inte att tacka ja.

–  Jag går in därför att jag är en idiot. Och för att det är en rolig grej. Det ska både bli tråkigt och skönt att slippa den traditionella julen.

Vad säger din mamma om det här?

– Hon säger inte så mycket, men mormor är ledsen, men henne hinner jag hälsa på senare.

Har du något att säga om dina ”kollegor” i igloon?

– Patrik Österberg behöver ingen närmare beskrivning, det är en mycket speciell människa. En mångsysslare med spetskompetens inom olika områden. Jenny är väl den som är mest orolig inför detta, och det ska hon vara, ha ha.

Hur ska det här bli?

– Jag har aldrig blivit filmad tidigare under så lång tid, dygnet runt, men jag kan inte tänka mig att jag kommer bry mig om det. Jag ska göra ATG Live från igloon på juldagen.

Skulle du kunna vara med i riktiga Big Brother?

– Nej. Jag hade kunnat vara med på ren vinnarinstinkt, men det är ett skitprogram, man är inne i hundra dagar, det krockar med massa travlopp och man får inte ta del av nyheter. Det hade jag inte klarat av.