”Blev förvånad att han var till salu”

TRAV

Rikshästen Alfa Star S. debuterar – kastas direkt in i hetluften på V75

Foto: Alfa Star S. och Linda S Hedström

Stall Gävleborg är ett av de stallen som är först att komma till start i Rikstravet.

På söndag debuterar Alfa Star S. för Linda S Hedström – på V75.

– Det kanske ser offensivt ut, men jag tänkte att varför inte, säger Linda S Hedström till Trav365.

Tisdagen den 31 mars är sista dagen för att vara med i Rikstravet.

Startskottet för tävlingen går den 1 april.

Ett av de stall som är först med att komma till start är Linda S Hedström och Tomas Petterssons Stall Gävleborg.

Lindas Alfa Star S., som hon köpte av Conrad Lugauer, debuterar både för Linda och i tävlingen på söndag.

Stall Gävleborg kastar sig direkt in i hetluften då det blir V75 direkt.

”Läge att prova”

– Det kanske ser offensivt ut, men jag tänkte att varför inte. Han känns så fin, har bra med poäng och står fint inne i klassen och då jag även ser aktuell distans som en fördel för honom så tyckte jag det var rätt att prova, säger Linda S Hedström till Trav365.

Hur föll valet på Alfa Star S. när du letade häst till tävlingen Rikstravet?

– Jag fick en hel del tips, och den här hästen fick jag faktiskt tips av från min syster. Min syster kände ägaren som hade två hästar som han kunde tänka sig sälja, och Alfa Star S. var en av dem. Jag åkte till Skåne och tittade på hästen och gillade honom direkt när jag såg honom, och då jag även gillade honom när jag körde honom så slog vi till.

”Blev förvånad”

Visste du vad han hade presterat på tävlingsbanan innan, eller var han en ny bekantskap för dig?

– Jag hade givetvis kollat upp vad hästen hade presterat innan, och jag blev faktiskt nästan lite förvånad över att han var till salu med tanke på vad han hade uträttat på tävlingsbanan. Han hade tre raka ettor i resultatraden, det är inte lätt att köpa en sådan häst.

Hur har hästen tränat sedan han kom till dig?

– Jag har kört ett provlopp med honom efter 1.20 full väg och då kändes han jättefin, sedan gick han kvallopp under sadel i söndags och kändes även då jättefin på 1.20. Hästen kom i väldigt fin författning från Conrad Lugauer och jag kanske inte kan få honom bättre, men håller han den här standarden så är det ju jättebra.

”Känns jättebra”

Succén Rikstravet sålde slut de flesta andelarna redan de första dagarna, men Linda S Hedström och Tomas Pettersson Stall Gävleborg är faktiskt ett av de få stall där andelar fortfarande finns kvar. Linda är förhoppningsfull inför tävlingen.

– Jag tycker faktiskt att det känns jättebra, Tomas har ju också hittat en fin häst och jag tror vi kommer räcka långt i den här tävlingen. Jag är supernöjd med min häst och tror att han kommer leverera i Rikstravet.

Vad tror du om möjligheterna nu på söndag?

– Det är svårt att säga så här i första starten, men jag hoppas att han gör ett bra lopp och sedan vågar jag faktiskt inte spekulera i hur långt det räcker. Jag kommer balansera honom och utrusta honom med skor runt om, öppet huvudlag och vanligt vagn och det är så jag tror han har gått tidigare också, säger Linda S Hedström.