Publicerad:
Uppdaterad:

”Finish Flyer gör skäl för namnet”

Av: Micke Nybrink

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken, dansken och finnen.

Svanstedt, Jensen, Lähdekorpi.

Tre heta killar inför Extra V75 i dag.

Tänk också på att vi är på Åby.

Rygg ledaren och slut.

Åby kör V75 igen och ni minns väl att det regnat miljoner där tidigare i år? Nu gav det i och för sig bara 25 000 på Åby i lördags – men före det var årsgenomsnittet 2,65 miljoner.

Enligt SMHI ska det vara sex grader kallt i Göteborg i kväll och ingen nederbörd. Det borde innebära en ganska fin bana, saltet biter och det går kanske att köra barfota fram? Om det behövs grepp (brodd) i bakskorna eller inte kan jag inte bedöma.

Bowling Inferno är det givna tipset i V75-1. Christina Medins hårding slipper alltså brodd i framskorna, något hon trodde var ett minus. Det kan vara rätt att spika – hästen var kusligt bra när han sänkte allt från dödens senast. Åby har han dessutom tävlat bra på tidigare.

Jag väljer ändå att gardera lite. Neo Smed var usel senast. Bowling Inferno gjorde köttfärs av honom. Kari Lähdekorpi säger att hästen kommer vara bättre nu och det är i och för sig inte svårt. Men visst borde Neo Smed kunna fixa rygg på ledaren? Rygg ledaren och slut? En annan som jag vill ha med är Sir Remington, denne ständigt underskattade travare. Snabb ut är han och med smygresa har han städat av värre gäng.

Tre givna streck i V75-3. Soliders Memory (Lähdekorpi) jagar spets och fjärde raka. Nirvana F.H. var mycket bra i comebacken och kanske ännu lite bättre nu? Ester Zonett (Svanstedt) är jag förtjust i. Hon är stark och passar på den långa distansen. Att Åke kör själv är förstås ett stort plus. Skrällen i loppet rattas av Örjan Kihlström. Magnolia Laser är i toppform och har läget. Rygg ledaren och slut?

Kalle Palema blir hårt betrodd i V75-3, ett fint och öppet lopp. Kalle är bra som fasen, en klassig typ och ett hett bud. Men i de här lägre klasserna ska man passa sig. Många andra är bra och det fick bli fet gardering. Jackal Face haussas med rätta av tränaren och Nash Ås kan faktiskt fixa det trots spår tolv.

Finish Flyer (V75-4) gjorde skäl för namnet när han flög fram över upploppet senast. Lähdekorpi-hästen är i dunderform och blixtrar till ledningen. Sen tycker jag att Björn Goop ska välja ut en bra häst att släppa till, Robin K.? Finish Flyer är nämligen, tycker jag, bäst bakifrån. Rygg ledaren och slut. Jag spikar.

Beretta Avanti i V75-5 singlas också. Han har gjort tre starter för Svanstedt och

glänst i två. Senast fick han en smygare och var fruktansvärt okörd i mål. Beretta är en bössa och det här vinner han.

Ouch D.K. och Bad Migren får agera lås i V75-6. Ouch D.K. (Flemming Jensen) har sett ohyggligt ut i två raka, han liksom bara dödar dem från dödens. Bad Migren (Lähdekorpi) kan vara stallets mest formstarka häst. Det säger en del.

Connery (V75-7) blir klar favorit. Han är lite bråkig och motstånd saknas inte. Om Isalus kan tävla barfota runt om kan det vara rygg ledaren och slut. Annars vete fan. Jag tar många. Det är kul att ha många i sista.

Publicerad:
Publicerad: