Salo: Vi firade med ostbågar

TRAV

Ostbågar och en promenad.

Så firade Tommy Salo drömvinsten på 5,5 miljoner på V75.

Nu har OS-hjälten laddat om och bjuder på sina bästa tips för att vinna stort på Solvalla.

– Det ser intressant ut och jag hoppas på vinst igen, säger Salo.

Foto: Tommy Salo.

NHL-stjärnan är en skicklig travtippare och har haft stora framgångar på spelet. Han har tidigare dragit in flera storvinster, bland annat en V75-vinst på strax under en miljon.

I torsdags fick han in en riktig fullträff som slår ut allt annat. Salo var en av miljonvinnarna när den extra V75-omgången avgjordes på Åby. Det skrällde rejält i ett par lopp men med hjälp av tur och skicklighet lyckades han hitta vinnarna.

– Det var en skön känsla. Men det var också oerhört nervöst inför sista loppet. Jag satt och följde tävlingarna direkt på tv ihop med frugan.

– Vi förstod att det var stora pengar på gång. Frugan trodde att det skulle ge 400 000 kronor och jag tippade på 800 000. Så det blev en riktig surprise när det blev fem miljoner. Vi firade med ostbågar och en promenad, säger Tommy Salo med ett skratt.

Hur konstruerade du systemet?

– Jag gjorde ett system utan spikar och gick kort i ett par lopp istället. Det blev helt rätt och jag fick med skrällarna Fram på tre hästar och Sebastian K på fyra streck.

– Jätteskrällen Bring Me Luck U.S. hade jag också med och den hästen sa jag till frugan innan att den kommer att vinna. Jag sa även till henne att Fram skulle vinna och att Sebastian K skulle ta ledningen och sedan bli farlig med rätt resa. Så den gången var jag verkligen rätt ute, konstaterar Salo.

”Gäller att ha flyt”

Han har följt travet på nära håll i 15 år och är även ägare till fyra travhästar. Sina framgångar på spelet förklarar han blygsamt kort och gott med att;

– Det gäller att ha flyt och vara väl påläst. Det har stämt bra för mig och jag har haft tur. Sedan har det även varit jackpott när jag har vunnit och det har förstås gjort sitt till.

– Jag är väldigt intresserad av trav och läser och följer med ganska bra. När det gäller spelet så går jag framförallt in för onsdagarna och lördagarna. Då förbereder jag mig noga och läser på ordentligt.

Två spikar

Inför lördagens V75-tävlingar på Solvalla har Salo gjort ett system till Trav365:s läsare. Han har två spikar och en rolig luring att bjuda på.

– Jag tror att både Niller och Global Investment vinner. Båda hästarna är i mycket bra form och har bra startspår.

– Min luring i omgången är Elle Cobra. Den hästen kan ställa till med en överraskning, säger Tommy Salo.