Svanstedt: Firar med fin middag

Foto: Åke Svanstedt hade all anledning att vara nöjd på Gävle. Stallet tog nämligen tre segrar på V75. Och Åke själv bjöd på en sagolik uppvisning i de två avslutande V75–avdelningarna.
TRAV

Åke Svanstedt bjöd på stor show i V75-avslutningen.

Efter tävlingarna var det en nöjd Axevalla-tränare.

– Vi får fira med en fin middag i kväll, sa han i vinnarcirkeln.

Stall Svanstedt. Det var svaret på avslutningen på V75. I V75-5 var det Linus Svensson som styrde stall Svanstedts Fast Call till seger.

Efter det var det chefen själv som tog över showen.

I V75-6 sökte sig grön kusk tidigt fram utvändigt om ledande I Saw You och Åke Lindblom med Youpie. Loppet gick i ett rasande tempo – men trots det satt Svanstedt lugn utvändigt. När upploppet nalkades lättade han lite på tömmarna och Youpie gick undan på ett mycket övertygande sätt.

Vinnartiden: 1.11,8 på 1609 meter autostart. Samma tid som Iceland vann gulddivisionen på.

– Jag satt bara och åkte, sa Svanstedt efter loppet.

Överlägsen – igen

Men det var inte nog med det. I V75-avslutningen satte Svanstedt återigen upp bakom en favorit. Den här gången S.J´s Otto. Det blev en dryg inledning på loppet för ekipaget som blev hängandes i spåren i 500 meter. Men väl efter 500 meter hade hästen forcerats till spets av sin tränare. I ledningen fortsatte tempot vara högt och många trodde nog på favoritfall. Men icke. In på upploppet lämnade S.J´s Otto sina konkurrenter och det blev ny överlägsen seger för Svanstedt.

– Den här var precis lika bra som Youpie. Han har tagit träningen otroligt bra och det är en bra och snäll häst det här, berättade Svanstedt i vinnarcirkeln.

Och fortsatte:

– Jag kör på Solvalla i morgon, så nu åker vi till Stockholm.

På frågan hur han skulle fira framgångarna svarade Axevalla-tränaren så här:

– Vi får fira med en fin middag.