Efter kraschen: Nu läggs tävlingen ner

TRAV

Efter alla problem – nu ställs tävlingen in.

DD-mästaren läggs ner.

Efter ett par dagars stora teknikproblem har ATG bestämt sig för att ställa in den populära tävlingen.

”Vi förstår alla som känner sig besvikna på ATG och snuvade på en kul upplevelse”, skriver Jörgen Utgren på ddmastaren.se.

I måndags var det premiär för ATG:s nya satsning DD-mästaren. På sajten www.ddmastaren.se var det tänkt att Sveriges bästa Dagens Dubbel-spelare skulle utses.

Men redan första dagen drabbades tävlingen av problem då spelare inte kunde logga in och registrera sina spel. Problemen fortsatte även under tisdagen.

Nu under onsdagen har ATG beslutat sig för att ställa in tävlingen på grund av de tekniska problemen.

”Vi har under natten utvärderat de tekniska problemen och kommit fram till att vi inte kan lösa dem inom rimlig tid för tävlingens genomförande. Vi har därför bestämt oss för att ställa in tävlingen”, skriver projektledaren Jörgen Utgren.

Stort intresse

Intresset för tävlingen har varit större än spelbolaget hade trott. Bara under måndagen var 30 000 personer inne på sidan för att spela.

”Vi kan konstatera att vi lyckades bra med att skapa förväntningar och intresse för tävlingen, men tyvärr har vi misslyckats kapitalt med att leverera den tekniska lösning som klarar av den höga belastningen som intresset har skapat. Vi förstår alla som känner sig besvikna på ATG och snuvade på en kul upplevelse. Vi känner likadant. Många har varit oerhört laddade för tävlingen, inte minst vi själva, och det känns bedrövligt att vi inte kan fullfölja den”, skriver Jörgen Utgren.

Ny omgång

Planerna finns dock att köra tävlingen i framtiden.

”Trots motgångarna vill vi inte ge upp helt och hållet. Vi kommer att ha möjligheten att genomföra DD-Mästaren vid ett senare tillfälle och hoppas givetvis att det finns intresse att delta om så blir fallet. Är det tillräckligt många som är intresserade av att vara med - kör vi såklart en tävling igen”, skriver han.