Tänk om alla var konkurrenter...

TRAV

Fick mycket skit i veckan för mina åsikter om Elitloppet.

”Idiot, de bästa hästarna ska vara med. Om de är svenskar eller utlänningar spelar ingen roll.”

Jag håller inte med.

Hellre dåliga jänkare än det gamla vanliga gänget.

Micke Nybrink

För hur roligt blir det om Elitloppet fylls av Sveriges elva bästa sprinters, ett par, tre norrmän (dit Thai Tanic räknas) och någon enstaka utomnordisk häst?

Elitloppet handlar mer om att hästar från hela världen strömmar till och att vi inte har en aning om hur bra eller dåliga de är. Körstilarna är annorlunda, kuskarna inte det vanliga städade kompisgänget och det kan hända vad som helst i loppen, alla mot alla.

Dramatik, action, en bredsida och svordomar på stallbacken. Det är Elitloppet för mig – ett avbrott i vardagen.

Resten av året, i alla de andra storloppen, möts ändå de bästa svenskarna ett par gånger i månaden. Det räcker väl?

Nu verkar Solvalla också vara helt inne på min linje. Jag pratade med sportchefen Mattias Stenby i onsdags och han hade ungefär samma syn på saken som jag. Det är utlänningar som gäller, ju fler desto bättre.

Hot Shot Knick var skitbra

Själv var jag i Finland i helgen och tittade på Finlandia Ajo. Det blåste och var svinkallt och Hot Shot Knick var otäckt bra när han dundrande runt på 1.11,5/1?609 auto.

Undrar om han inte är hästen att slå i Elitloppet? Startsnabb, tempostark och med ett löphuvud som det var länge sen man såg.

Och med en kusk, Thomas Uhrberg, som ALDRIG gör ett misstag.

Sen har vi ju barfotaväxeln kvar, Kari Lähdekorpi. I finalen rycker du skorna och då undrar man ju vad som händer. Då måste du tyvärr lämna barfotainfo också. Bit ihop och gör det bara?

Av de andra hästarna i Finlandia Ajo tycker jag att amerikanske Justice Hall gav ett positivt besked som tvåa i mål, även om han inte kunde haka på Hot Shot från dödens.

Ännu värre var franske Cool du Caux som måste ha travat rasande fort efter sin galopp. Jos Verbeeck kör och kanske kommer till Elitloppet trots allt? Men taxi lär han inte åka för då brukar det bli lite struligt och vatten och bröd i ett par dagar.

Till sist: Åke Svanstedt meddelade mig att det inte handlade om en spelkupp på Axevalla när han förlorade med Night Rider E. för några veckor sedan. Stallkompisen Hugg Lloyd går bara i ledningen, därför blev det som det blev. Så kan det säkert ha varit – men visst är två hästar ur samma stall ett problem för båda kuskar och spelare? Det blir underligt.

Enklast är det när alla är konkurrenter.