71-åringens succé – när Bergh var ledig

avChristoffer Wickman

TRAV

Experten: ”Han har full koll hela vägen”

1 av 3 | Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
Isabella Bergh och Jan Norberg.

Jan Norberg, 71, tog flyget från Umeå till Göteborg.

Det slutade med succé.

– Det blev onödigt tajt till slut, sa Jan Norberg efter segern med Balfour.

Robert Bergh på semester – då fick 71-årige Jan Norberg ta flyget från Umeå till Göteborg för att köra Berghs hästar på Åby i Mölndal.

När Norberg satte sig på flyget med Åby som destination gjorde han det med en inte allt för smickrande statistik i ryggen – han har nämligen aldrig tidigare vunnit på Åby.

Den här kvällen slutade dock i succé.

Redan i den första V86-avdelningen vann Jan Norberg tillsammans med Balfour – och utanför V86-spelet tog han ytterligare en seger.

”Fem av fem Norberg”

Med Balfour så tog Jan Norberg, för många väldigt oväntat, hand om ledningen och sedan stannade ekipaget där hela vägen.

– Det är något visst att se Jan Norberg köra Robert Berghs hästar, sa TV12:s programledare Per Skoglund. Kollegan Anders Malmrot fyllde i:

– Han hade full koll hela vägen. Starten blev avgörande, att Norberg vågade ladda med Balfour som ju var klockren hela vägen, loppet avgjordes i starten.

Balfour och Jan Norberg utmanades upploppet ner av Amazing Dynamite och Ken Ecce, men höll undan och vann med huvud som segermarginal.

– Jag skulle nog kört fortare första varvet, det blev onödigt tajt till slut. Han är mer stark, sa Jan Norberg efter loppet och fortsatte:

– Jag ville göra en skarpare provstart med honom innan loppet för jag var väldigt sugen på att behålla ledningen med honom och då vill man känna på dem, men det var lite dumt för han blev lite vass. När startbilen väl släppte så var det dock inga problem, och han får fem Jan Norberg av fem möjliga.