Trav

Hyllningen: ”En sagolik individ”

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Här tar Delicious U.S. ’revansch’ efter Elitloppet

Här tar världsrekordstoet Delicious U.S. ’revansch’ efter den tuffa sjätteplatsen i Elitloppsförsöket.

Under tisdagen var hon tillbaka som en vinnare – på nytt banrekord.

– Det är en helt sagolik individ, säger segerkusken Örjan Kihlström.

Hon var en av de svenska hoppen som på förhand skulle utmana Bold Eagle i Elitloppet. Det handlade om världsrekordstoet Delicious U.S.

Inför Elitloppet sa tränaren Daniel Redén till Trav365 att det skulle bli karriärens sista start – om det blev seger i storloppet på Solvalla.

– Vinner hon så selar jag av henne i vinnarcirkeln, sa Daniel Redén då dagen innan travfesten.

Så blev det inte. I Elitloppsförsöket spände kusken Örjan Kihlström bågen rejält, och körde i ledningen med det åttaåriga stoet. Det höll, fram till upploppet. Då blev hon krossad av Bold Eagle utvändigt och föll ner till en sjätteplats och missade finalen.

– Tråkigt att Delicious blev förnedrad, sa tv-experten Micke Nybrink.

”Extra bra överallt”

Under tisdagen var Delicious U.S. tillbaka igen – på rekordbanan i Bollnäs – där superstoet tidigare sprungit på världsrekord-tiden 1.08,6 över 1 640 meter.

Och det blev en enkel seger för storfavoriten (streckad till 89 procent på V64) – och en mini-revansch efter Elitloppet i Bengt Ivarssons Minne över medeldistans, 2 140 meter.

Efter knappa 500 meter av loppet kunde Delicious U.S. och Örjan Kihlström ta över ledningen – och därfrån var stjärnduon ohotade. Segertiden skrevs till 1.12,4, vilket är nytt banrekord.

– Det är en helt sagolik individ, det känns som hon är på g faktiskt, berömde Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

– Jag tycker hon är extra bra överallt. Hon trivs väl jättebra på den här banan, den är fin och passar henne bra, fortsatte han på frågan om Delicious trivs extra bra på Bollnäs.

Kört in över 18 miljoner

Succétränaren Daniel Redén, som redan kört in över 18 miljoner kronor som tränare, var givetvis nöjd med segern – och passade på att hylla banarbetarna.

– Jag åker dit där de har bra banor, som är skonsamma för mina hästar. Det är den här, därför åker vi hit ganska ofta, sa han och passade på att dela ut Delicious-tröjor till de kvinnliga åskådarna på plats.

– Jag är typ den enda som inte fått någon Delicious-tröja, flikade Örjan Kihlström in och skrattade.

Tidigare har Daniel Redén berättat för Trav365 att detta blir sista tävlingssäsongen för superstoet, som ska gå till avel 2018.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!