”Då är det bara att smasha in sju rätt”

Micke Nybrinks V75-genomgång lopp för lopp i jakten på 45 miljoner • Helgens tips och systemförslag

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Micke Nybrink spikar Björn Goops Farouk B.R. när V75 vänder till Norge och Momarken på lördag.

avMicke Nybrink

TRAV

Vi får lov att avvakta banrapporten.

När vi har koll på den är det bara att smasha in sju rätt.

Annars blir det som vanligt i Norge, kuskar som vevar vilt.

Och kallblodsloppet går till hemmalaget, som vanligt.

Dags för V75-konvojen att åka utomlands. Men travbanan i Momarken ligger ­nära gränsen, faktiskt bara några mil in i Norge, fem mil väster om Årjäng.

Upploppet är beryktat långt, 240 meter och de snäva svängarna är också en faktor, även om doseringen har förbättrats för ett par år sedan.

Mest påtagligt att vi är i ett annat land blir det i det norska lopparkivet. Det är ingen vacker syn vi möts av när det körs finish.

Glad att vara svensk

Körspö är förbjudet i Norge, vilket kompenseras med ett yvigt hoppande, skuttande, viftande och vevande, något som i alla fall jag uppfattar som mer motbjudande än några lätta maningar med pisken.

Kort sagt, jag är glad att vara svensk, även om en och annan av våra toppkuskar fortfarande inte begriper att de behöver sansa sig. Nej, titta på Erik Adielsson, där har ni er förebild.

V75-1: Heartbreaker V.S. svarade för en strålande insats på V75 senast, tål grovjobb, gynnas av läget och ett litet fält och har fin chans. Vill ändå inte gå rakt ut på honom, ensam A-häst men ingen spik.

Varning för Juvels Boy som trivs på Momarken. Han vann ett V75-lopp här för exakt två år sedan och om vi bortser från senast (dålig i magen, spring själv då) har han presterat mycket bra under vintern.

V75-2: Tror massor på Raise Broline – men det finns ett jättestort MEN. Hon måste kunna tävla utan skor. Om det blir kallt och banan är frusen är hon chanslös. Kolla hennes balans och spela därefter. Just nu ser det tveksamt ut med 15 minus under natten och fem grader kallt på dagen. Vi får se.

Var stenbra senast

V75-3: Velasquez Gar är jag imponerad av. Han har i och för sig ofta galopperat bort sig men det ser stabilare ut numera och läget är perfekt.

Även där vore det ett plus om underlaget tillåter barfota men det är ingen ko på isen med skor.

Jag dubblar med norska stoet Normandie Royal som var stenbra senast, bara flög ifrån efter en resa i dödens. Frode Hamres hästar kan inte överskattas när det är V75 i Norge, det har vi lärt oss.

V75-4: Kallblodsloppen såna här dagar brukar gå till Norge, gång på gång. Kollar vi statistiken så är det bara att kasta in handduken – så vi borde blunda för fakta.

Nio streck fick det bli och mest imponerad är jag förstås av Myr Faksen som har 180 mil till Momarken. Har också vunnit just den här omgången tidigare, 2016. Förra året vann Myhreng Jerker. Visst fasen, vi skulle ju inte titta bakåt.

Sanslöst stark

V75-5: Jättebra häst, jättebra spår, jättebra läge. Listan med superlativer går att förlänga och den handlar om Farouk B.R. som var sanslöst stark på Solvalla senast. Så det får bli spik, trots tungt favoritskap. Inte jättetravsäker kanske jag, host host, borde ha lagt till.

V75-6: B.B.S.Sugarlight från spets på hemmaplan eller Sir Ratzeputz bakifrån? Eller varför inte Rocky Winner som kommer från Jörgens Westholms formstall.

V75-7: Att det ska gå utanför svenska trion Pastore Bob, Rushmore Face och Antonio Trot vägrar jag tro. Men att gissa vinnaren är värre.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 8–5–1–4 (3–6)

V75-2: 5–2 (10–8)

V75-3: 2–7 (9–6)

V75-4: 15–3–2–10–11–6–4–1–7 (13–5)

V75-5: 4 Farouk B.R. (12–11)

V75-6: 10–2–7–6 (3–1)

V75-7: 10–4–6 (3–2)

1 728 rader/864 kronor

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Norge

Årjäng