Daniel Redén: ”De andra får vara bra”

TRAV

Tror stenhårt på In Vain Sund: ”Kommer göra en riktigt bra prestation”

1 av 2 | Foto: In Vain Sund är bästa chansen för Daniel Redén, enligt tränaren själv.

Daniel Redén är ständigt glödhet med sitt stjärnspäckade stall.

I lördagens V75-omgång tror han stenhårt på framförallt en häst.

– In Vain Sund kommer att göra en riktigt bra prestation. De andra får vara bra, säger Redén.

Solvalla-tränaren leder den allsvenska tränarligan och när vi har nått halvåret visar siffrorna på 18 miljoner kronor i inkörda pengar och strålande 23 i segerprocent. Till lördagens V75-tävlingar på Bergsåker med E3-finalerna, skickar Daniel upp fyra hästar. Han har flera spännande chanser och när han blev intervjuad i Vinnare V65 under fredagen var det ingen tvekan om vem Redén trodde mest på. Det är In Vain Sund i inledningen som är tredjehandsfavorit bakom Volstead och On Track Piraten.

– In Vain Sund (V75-1) känns väldigt bra och jag tycker att han går framåt för varje lopp. Han är riktigt laddad och på tårna och kommer att göra en riktigt bra prestation. In Vains sista femhundra är inte dålig så de andra får vara bra. Barfota runt om. Jag hoppas och tror att han är med och gör upp om det, säger Daniel Redén.

”Överraskat rejält”

I E3-finalen för ston har Redén med Bellatrix Zet som kvalade in via en rejäl skräll i försöket. Nu har hon innerspår och körs återigen av Kenneth Haugstad.

– Bellatrix Zet (V75-3) har överraskat rejält. Om Delicious är liten så är den här mycket mindre. Hon ska vara glad att det inte är jag som kör för då hade hon flugit i luften. Men hon kämpar på och gör det bra. Innerspåret är bra men det är helt kravlöst här och allt hon gör är bara bonus. Skulle hon knipa en peng har hon gjort det fantastiskt bra.

Strök Västerbo Highflyer

Så här säger Daniel Redén om sina andra två V75-hästar, Floyd P. Boko och Whitehouse Express.

– Floyd P. Boko (V75-2) var inte på topp senast på Lindesberg. Han blev het och indikerade på att något inte stämde. Det loppet glömmer vi och han kommer att vara mycket bättre nu. Det är final och det är tufft emot men jag tror att han dyker upp där framme. Vi kanske ändrar till helstängt huvudlag med hål i den här gången. Barfota runt om. Jag hoppas att han dyker upp i segerstriden.

– Whitehouse Express (V75-5) var bra senast trots att han inte var riktigt på topp. Örjan sa att han inte var lika spänstig som gången innan. Det kanske berodde på den långa resan men han känns väldigt fin i träningen och jag hoppas att han är tillbaka nu som näst senast. Barfota runt om.

Vem är bästa chansen på V75?

– Jag säger In Vain Sund.

Du har fått stryka Västerbo Highflyer i V75-1. Vad är orsaken?

– Han kom in från hagen och var lite halt. Vi har inte hittat någon riktig orsak och vi får hoppas att det inte är något allvarligt, säger Daniel Redén.

Michael Carlsson/Kanal75