Svensksuccé när Enterprise vann

Expertkommentatorernas häst vann det andra försöket i Hambletonian

Marcus Melander-tränade Enterprise, ägd av trion Hasse Backe, Lasse Granqvist och Anders Ström, vann det andra försöket i Hambletonian
Marcus Melander-tränade Enterprise, ägd av trion Hasse Backe, Lasse Granqvist och Anders Ström, vann det andra försöket i Hambletonian

Stor svensksuccé i det andra försöket i världens största travlopp Hambletonian.

Anledningen: Enterprise, tränad av unge svensken Marcus Melander och ägd av expertkommentatorerna Lasse Granqvist och Hasse Backe tillsammans med Anders Ström vann.

Förstapriset i försöket var 407 000 kronor och nu väntar final – där förstapriset är drygt fyra miljoner kronor.

– Jag ville inte jinxa något på förhand, sa Anders Ström i vinnarcirkeln.

19 stycken treåriga travhästar gjorde under lördagskvällen upp i två försök i världens största travlopp Hambletonian på Meadowlands i USA – tio av dessa skulle ta sig till final.

Sex av de 19 hästarna som kom till start var svenskhästar – och fyra av dessa tog sig vidare till finalen.

Bäst gick det för Marcus Melander-tränade Enterprise som vann det andra försöket.

”Ett väldigt bra lopp”

Enterprise tog en bit in i loppet hand om ledningen, för att sedermera släppa den. Över upploppet kom luckan som på beställning på innerspår och Enterprise hade inga som helst problem med att avgöra. Det till 25-årige tränaren Marcus Melander och ägartrion Lasse Granqvist, Hasse Backe och Anders Ströms stora glädje.

– Jag ville inte jinxa något på förhand och var nöjd bara han slutade topp fem och tog sig till final. Han såg fin ut hästen och för mig är det fem-sex hästar som gör upp om det i finalen, sa Anders Ström i vinnarcirkeln.

Segerkusken Tim Tetrick var givetvis belåten.

– Han gjorde ett väldigt bra lopp, sa Tim Tetrick.

Skulle Enterprise vinna finalen i Hambletonian skulle i så fall Marcus Melander upprepa vad farbror Stefan ”Tarzan” Melander gjorde när han 2001 vann Hambletonian med Scarlet Knight.
Segertiden för Enterprise skrevs till 1.09,6

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!