Efter pappans attack – Lotus tillbaka på V75

TRAV

Senast han startade på V75 blev han attackerad av sin pappa – bara några timmar innan loppet.

Nu är världens bästa kallblod, Hallsta Lotus, tillbaka på V75.

– Han känns väldigt fin, jag skulle ha spikat honom, säger skötaren Camilla Moberg.

Hallsta Lotus är Sveriges, och världens, nya kallblodskung och hästen har tagit över kungatronen efter sin pappa Järvsöfaks. Hästen radar upp segrar – och för snart en månad sedan vann hästen ett V75-lopp på Bollnästravet. Men innan loppet höll det på att gå illa. Riktigt illa. När TV4 ville föra samman Järvsöfaks, som skulle leda defileringen till loppet, och sonen Hallsta Lotus hände något. Mitt framför TV4:s kamera gick ”Faksen” till attack mot sin son. Järvsöfaks försökte attackera, och ett stort tumult utbröt. Ingen av hästarna skadade sig fysiskt, men den vikarierande hästskötaren till Hallsta Lotus skadade sig i ett finger och fick uppsöka sjukhus för att gipsas.

”Knackig ett tag”

I dag är Hallsta Lotus tillbaka på V75, men den här gången riskerar han inte att bli attackerad av sin far. Camilla Moberg, skötare till hästen, är tillbaka från sin semester och berättar om incidenten för en månad sedan.

– Jag var inte med men Järvsöfaks försökte gå till attack mot Lotus. När Hallsta Lotus försökte springa därifrån ryckte han till kraftigt så att hon som höll i grimskaftet bröt fingret, säger Moberg.

Järvsöfaks har gjort en start efter Bollnäsloppet och var då överlägsen. I dag blir han återigen jättefavorit på V75 – och skötaren tror på toppchans.

– Han känns väldigt fin och det är inga fel på honom. Senast visade han lite uppåtform efter att ha varit knackig ett tag. Man vet aldrig hur det går, men jag skulle ha spikat honom, säger Camilla Moberg till Trav365.