Jennifer om loppet: ”Han har toppform”

TRAV

Jennifer Nilsson och hennes ögonsten jagar en miljon kronor

Tillsammans har de vunnit E3-finalen och tagit flera V75-segrar.

På onsdag går Jennifer Nilssons passhäst Amaru Boko ut i Jubileumspokalen.

Hästen drog nitlotten i spårlottningen – men skötaren tror på sin ögonsten.

– Jag hade blivit jäkligt imponerad om han vann, men inte helt förvånad, säger hon.

Foto: Jennifer Nilsson med tatueringen av Amaru Boko.

Amaru Boko och skötaren Jennifer Nilsson har gått igenom både framgångar och motgångar tillsammans.

För att hylla sin passhäst och visa hur mycket han betydde tatuerade Jennifer in en bild av hästen på sin skuldra i början av hingstens karriär. Sedan dess har de vunnit E3-finalen och varit med storlopp som Sprintermästaren och Derbyt.

Fin i träningen

Vid V75-tävlingarna på Rättvik i sommar fick Amaru Boko besöka vinnarcirkeln för första gången i år efter att ha vunnit Ego Boys Minne.

– Vi var jättenöjda med senaste loppet. Han gick i mål med full spänst och alla krafter kvar.  Jag visste att han hade känts fin i träningen och alla vet vilken kapabel häst han är när han fungerar. Jag var mest orolig för att att det skulle sitta i huvudet på han, att han ska galoppera. Men det löste sig fint och det kände som den gamla Amaru är tillbaka, den som vi är vana att se. Han har gjort bra starter i Finland och gjorde en jättebra upphämtning efter galopp på Solvalla i andrastarten. Sedan var det tredje starten som han hade en halsinfektion. Han har gått bra hela året, men det kändes som att han har hittat formen nu. Och han har sett fin ut i lugna jobb efter senaste starten, säger hon.

Svårt att vinna

Nästa stora mål är onsdagens lopp Jubileumspokalen på Solvalla med en miljon kronor till vinnaren. Tyvärr fick hästen spår tolv.

– Det känns iskallt med tanke på läget, men vi hade varit klart mer optimistiska med ett bättre spår. Nu är vi beroende av att det blir fart och tempo på loppet. Det kanske det inte blir, vi är utelämnade till vad konkurrenterna gör. Vi får hoppas på tur och att han får ett fint lopp. Men det blir svårt att vinna från det här läget.

Som spelare, hur ska man tänka då när det gäller Amaru Boko?

– Han har toppform och känner man att man vill gardera ska han med. Han är en av de hästar som har bäst kapacitet i loppet. Hade han haft ett framspår hade han varit klart mer intressant.

Hur skulle det kännas om han vann?

– Jag hade blivit jäkligt imponerad, men inte helt förvånad. Jag vet vilken kapacitet han besitter. Det är inte helt uteslutet, men det beror på hur loppet blir kört.