”Hästen älskar verkligen kyla”

Uppdaterad 2012-02-03 | Publicerad 2012-02-02

Anders Hesselgren, Jasper Lane och Örjan Kihlström.

Väderprognosen till V75-omgången på lördag visar att det blir rejält kallt.

Det får Jasper Lanes tränare, Anders Hesselgren, att jubla.

– Han älskar verkligen kyla den här hästen. Han får en jäkla kick av det, säger han.

Anders och Lasse Hesselgren har verkligen förvandlat den nu elvaårige Jasper Lane. Hästen är nu inne på sin näst sista tävlingssäsong, men radar upp bra prestationer och visar inga tecken på några ålderskrämpor. På lördag startar Jasper Lane på V75 när tävlingarna avgörs på Mantorp. Enligt väderprognoserna kan det bli rejält kallt på lördag, något som tränaren Anders Hesselgren ser som en klar fördel.

– Han älskar verkligen kyla den här hästen. Han får en jäkla kick av det. Han ska gå med skor så det är ingen problem med hård bana, snarare tvärtom, han vill ha det så.

”Till ledningen...”

Jasper Lane står perfekt inne i klassen på pengar och blir en av de mest streckade i loppet. Men enligt Anders Hesselgren är det inget att snacka om.

– Det här vinner han, så är det bara. Hästen är riktigt snabb från start så ledningen blir det. Hur ska någon slå honom då? Nej, det finns inte. Det är en bra spik på V75, klargör Hesselgren.

”Passas framöver”

Far och son Hesselgren startar även Crown Kemp i gulddivisionen. Där ligger dock tränarna lägre. Från ett tufft spår (spår 8) blir det svårt att vinna.

– Ja, där kan jag inte tro på segerchans. Han gick riktigt bra senast, även om han blev lite matt. Hästen känns bra i jobben efteråt också, men kanske behöver några fler lopp i kroppen. Det är en häst som man absolut ska följa framöver, säger Anders.