”Jag går rakt ut på honom i kväll på V86”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Bergsåker och Solvalla den 2 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

Inför V75- och V86-omgångarna synar Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac loppen.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Bergsåker och Solvalla den 2 december.

▪▪▪ MISSA INTE: Sportbladets V86-podd med Lipovac & Pettersson. Senaste avsnittet i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I den sjätte avdelningen får vi se ett treåringslopp, här kommer den roliga och spelvärda spiken i kväll. Det är Stefan P Petterssons 6 Comes with Age som jag trodde kunde vara med och utmana om segern senast. Han kördes väldigt passivt då och hade en del krafter kvar i mål. Tycker han är en klass under de bästa treåringarna men kan bli riktigt bra till nästa år.

I kväll möter han ett passande motstånd och får Anders Eriksson i sulkyn vilket ska bli spännande. Till elva procent tycker jag han är spelvärd och går rakt ut på honom. Det kommer bli snack om honom under eftermiddagen och kvällen och han kommer stiga i procent, men jag tror och hoppas inte han tillhör favoriterna. Hela vägen Anders!

Bortglömda hästen

I den fjärde avdelningen får vi se ett öppet lopp där jag tror det kan skrälla. Kuskar som maximalt kört femtio lopp under förra året får delta och jag tror det kan bli körning och hända en del saker under vägen. Hästen jag vill varna för är 10 Helios di Quattro som jag trodde en del på senast i ett långlopp på V75.

Han är bra i grunden och är på gång, han gillar att gå med skor vilket är en fördel och jag tror det kan bli ett perfekt lopp för hans del. Kusken Toni Multanen har aldrig kört i Sverige och är ett frågetecken, men jag tror han löser det på bra sätt och till sex procent varnar jag för honom.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Kvällens nyckelkusk hittar vi på Bergsåker, det är Rikard N Skoglund som har en del betrodda hästar. Han kör i alla fyra loppen och kan vinna något lopp, jag tror lite extra på honom i den sjunde avdelningen där han sitter upp bakom en häst han kört förut som jag tror är på gång. Går igenom hans chanser lite kort.

1 Nyhet (V86-1) är snabb ut och innerspår på Bergsåker är bra. Senats blev han trött efter att han fått lägga en speed mitt i loppet. Jag tycker att skor är ett litet minus men skulle han hålla uppe ledningen så ska han räknas med chans. Ska med på kupongen.

10 Cosmic Photo (V86-3) vann från ledningen senast på ett bra sätt. Han har stått över lite inför detta men jag tror inte Robert Bergh skickar ut honom om det inte är i ordning. Skor bekommer inte honom och till låg procent ska han med på en garderad kupong.

10 Lyx Håleryd (V86-5) har inte fått till det på slutet. Tror hon får svårt att rå på favoriten men skulle favoriten vara sämre då ska hon räknas. Hon har en vass speed om hon får ligga på rulle.

3 Remarkable Feet (V86-7) är Rikards hetaste chans, tycker jag. Han har inte fått med sig något i tuffa lopp på slutet från dåliga utgångslägen. Senast var det bra rapporter på honom och jag tror han börjar komma i form. Utgångsläget är bättre den här gången och motståndet aningen enklare. Klaffar det för honom tror jag han är med långt fram. Given på lappen.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på mitt drag 10 Helios di Quattro (V86-4) som ska gå med jänkarvagn den här gången. Tycker inte det är något annat hett, men man får tänka på att alla går med skor.

Förutsättningarna

V86 den här veckan delas av Bergsåker och Solvalla. Man har fått ihop en härlig mix och det ser spelvänligt ut. Man ska tänka på att det är skotvång från och med den 1 december och det betyder att alla hästar måste gå med skor. Vissa hästar kan det vara negativt för medan vissa gynnas av det.

Jag har hittat en spelvärd spik jag tror har bra chans till låg procent, det är dags att sätta nosen först den här gången. Skrällen kommer i ett öppet lopp där kuskarna max har kört femtio lopp under förra året, jag tror på full gas och då får mitt drag loppet.

Tänk även på att kolla hur banorna ser ut innan inlämning, under den här årstiden kan det skifta snabbt. Stort lycka till på liret!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!