”Känslan att vara rätt ute är något extra”

Succé för Sportbladets Tidiga V75-tanke • Sju rätt och 20 662 kronor i vinst

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD
Who’s Who med Örjan Kihlström var en av spikarna på V75-systemet.

TRAV

Varje måndag får du Sportbladets tidiga V75-tanke.

I lördags gav systemet alla sju rätt och en vinst på 20 662 kronor per system.

– Känslan att vara rätt ute är något extra, säger experten Micke Korhonen.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladets Tidiga V75-tanke på lördag. [Extern länk]


Sedan i februari har Sportbladet Trav365 givit er läsare de tidiga V75-tankarna varje måndag med experten Micke Korhonen.

Där får du alltid de tidiga spikarna, skrällarna, den tdiga analysen och systemförslaget – som du även kan rygga som andelsspel.

I lördags gav tipsen frukt och prickade in sju rätt när V75 avgjordes på Bergsåker.

Varje system gav en vinst på 20 662 kronor. Totalt spelade systemet in 70 254 kronor och 34 andelsköpare får 1 946 kronor tillbaka i nettopengar.

”Räcker för hög utdelning”

I Micke Korhonens analys satt fyra av fem ”rubrikhästar” som vinnare.

– Känslan att vara rätt ute är något extra. Ibland är man det, andra veckor inte. Systemen står och faller med spikarna och jag har lärt mig genom åren att leta vinnare från bra spår som mer eller mindre är garanterade löpningar i den främre träffen. Spets är guld värt, så är det bara. Och om det körs tävlingar på banor med open stretch så kör jag loppen i badkaret tills jag ”vet” vem som sitter i rygg på ledaren. Väldigt många lopp vinns därifrån, säger Micke Korhonen och fortsätter:

– Mitt tips är att kolla så mycket lopp som möjligt för att kunna bilda sig en uppfattning om vilka hästar som är garanterade gynnsamma löpningar i den främre träffen. Att sitta i säg sjunde utvändigt är ofta iskallt på V75. Om möjligheten finns så kör jag gärna med tre spikar. Man har med åren lärt sig att det ofta inte spelar någon större roll om två, tre, kanske till och med fyra hårt spelade hästar vinner inom V75-spelet. Det räcker med att en eller två lågprocentare slår till för att det ska bli bra utdelning. På V75 finns det ofta riktigt bra hästar som helt fallit mellan stolarna på strecken.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladets Tidiga V75-tanke på lördag. [Extern länk]


”Det svåra är att analysera...”

På systemet valde han att spika Cab Lane och Who’s Who. Att han inte spikade superfavoriten Odd Herakles i V75-3 är han extra nöjd med.

– Givetvis hade man räknat ut att han skulle ta ledningen och väl där var segerchansen god. Han hade dock bytt stall tidigare denna månad och sådant kan påverka även de mest luttrade tävlingshästar. Ny miljö och nya rutiner ska alltid tas i beaktande och dessutom var känslan att Månlykke A.M. var något utöver det vanliga, vilket han sedermera visade i loppet. En ny kallblodskung är så korad.

Till sist, går det att förklara hur svårt det är att göra ett V75-system redan på måndagen, och hur måste man tänka, då spelprocenten inte alls har satt sig?

– Streckprocenten är givetvis intressant, framför allt om man snickrar ihop systemen kort innan spelstopp. Under måndagen däremot är det lätt hänt att man blir vilseledd då omsättningen ännu är låg. När jag tippar försöker jag att bortse från den tidiga procenten. Det svåra är i stället att försöka analysera lopp utan att först ha läst vad tränare och kuskar sagt i allehanda intervjuer. Din spik som du räknat ut ska leda runt om kanske i stället väljer ett defensivt upplägg i tredje invändigt, vilket du omöjligen kan veta. Detta är dock lite tjusningen med ”Första Tanken-systemet” och när det, som i lördags, går bra så blir man givetvis extra glad över att så många fått vara med och delat på kakan.

Här hittar du veckans tips från Micke Korhonen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets experternas andelssystem. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN