Amatören Gabriella dominerar

TRAV

"Många här uppe är avundsjuka"

Hon är ung, säger vad hon tycker och har en träningslista som skulle göra många andra tränare avundsjuka.

- Det är kul att vår satsning på fina hästar har gått bra, men det finns en stor avundsjuka och skadeglädje mot oss inom sporten, berättar skellefteå-amatören Gabriella Laestander, som på lördag kan vinna sin första V75-seger.

Foto: Dominerar ”Många är avundsjuka här uppe”, säger Gabriella Leastander.

Föregående onsdag var en höjdpunkt i den framgångsrika amatörtjejen Gabriella Laestanders liv. Då vann hennes Face The Evil ett V64-lopp på Solvalla.

- Klart att det var en höjdare, men det skulle vara mycket större med en V75-seger, särskillt om den kom på hemmaplan, förklarar Gabriella.

Vad gäller inkörda pengar och vinststatistik skojar hon med många av proffstränarna på samma breddgrad.

- Vi har redan nu tangerat fjolåret så när som på några tusenlappar och det ser fortsatt ljus ut.

Lyckad satsning

Det är kul att den satsning som jag och min sambo, Bert Pettersson, har gjort har fallit väl ut. Det är dock inte alltid som våra satsningar på förhållandevis dyra hästar har mottagits positivt i bygden.

– När vi vann på Solvalla i onsdags var det nästan ingen som hörde av sig och grattade, men när vi har bränt med någon favorit på Dagens Dubbel kommer det ofta folk på besök som har haft synpunkter på våra hästar och annat skitsnack, menar Gabriella Laestander, som trots sin ringa ålder håller en tuff attityd.

- Det är andras problem att de inte kan unna andra människor framgång. Tråkigt för dem att de bara verkar ha skadeglädjen att roa sig med.

Vill slå ur underläge

Nu är det dock inte så att Gabriella lägger någon större koncentration på detta landsortsfenomen:

- Jag försöker att satsa allt jag kan på mina travhästar och skulle Face The Evil vinna V75 på hemmabanan Skellefteå får folk vara hur avundsjuka som helst. Men ni får inte haussa upp oss för mycket, då jag är skrockfull. Jag tror att det blir svårt att vinna om vi blir favoritspelade. Då slår jag hellre ur underläge, skrattar Gabriella Laestander.

-Som nu är har vi ju en mycket rutinerade kusk i Torbjörn Jansson. Han vann det senaste loppet på Solvalla med Face The Evil. Torbjörn hetsar inte upp sig för ett vanligt V75-lopp.

Anton Lundqvist